|

Hitler'in yöntemiyle Gazze'yi yok ediyorlar: Siyonazi

2,3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'yi üç haftadır bombalayan, çoğu çocuk ve kadın 9 bine yakın sivili soykırıma tabi tutan Siyonist İsrail, Hitler’i aratmıyor. Tonlarca bombayla Cebaliya Mülteci Kampı’nı yerle bir eden terör devleti, dur durak bilmiyor. Tarım arazilerini, cadde ve sokakları tanklarla, buldozerlerle düzleyen Siyonistler, Hitler’den öğrendikleriyle önlerine çıkanı yakıp yıkıyor.

04:00 - 2/11/2023 Perşembe
Güncelleme: 00:41 - 2/11/2023 Perşembe
Yeni Şafak
Gazze.
Gazze.

7 Ekim’den sonra yarısı çocuk 2,3 milyon Filistinli’nin yaşadığı Gazze’yi 3 haftadır karadan, denizden ve havada aralıksız bombalayan terör devleti İsrail güçleri, ikinci aşama diye nitelendirdiği karadan saldırı safhasına geçtiğini belirtmesine rağmen son 5 günde ufak ilerlemeler dışında önemli bir kazanım elde edemedi. Gazze’deki Filistin güçlerinin direnişi karşısında son dönemde hem araç hem de asker zayiatı artmaya başlayan işgalci güç, şehir savaşını göze alamadığı için bir kez daha en iyi bildiği yöntem, havadan katliam seçeneğine sarıldı. Korkak işgalci güç, üst üste iki gün Gazze’nin kuzeydoğusundaki binlerce sivilin yaşadığı Cebaliya Mülteci Kampı’nı tonlarca bomba atarak neredeyse yerle bir etti. Sadece birkaç gün önce Gazze’nin kuzeyindeki dış mahallelere giren işgalci gücün 13 askeri öldürülürken, onlarca zırhlı aracı da kaybettiği belirtiliyor. Gazze içerisinde istediği ilerlemeyi sağlayamayan işgalci gücün, ele geçirmeyi hedeflediği Cibaliya bölgesine girebilmek için havadan katliamlara giriştiği değerlendiriliyor.

Şehir içine giremedi

Gazze’deki Filistinli direniş grupları ile İsrail ordusu arasındaki sıcak temas, Gazze’nin kuzeydoğusu, kuzeybatısı ve orta bölgelerinin doğusundaki üç ana cephede yaşanıyor. Bu bölgelerin üçü de tarımsal alanlardan oluşuyor. Bu nedenle İsrail ordusunun, sınırlı sayıdaki tank ve buldozerle abluka tarım alanlarında bulunduğu, ancak meskun alanlara giremediği vurgulanıyor.

Cibaliya’ya girmeye korkuyor

Kuzeydoğu cephesinde İsrail tankları ve askeri araçları, tarım arazilerden Beyt Hanun kentinin sınırlarına kadar geldi ve bu bölge Filistinli direnişçilerle çatışmalara sahne oldu. Kuzeybatıda da İsrail birliklerinin Er-Reşid Caddesi ve El-Kerame bölgesinde kısmi ilerlemesi görülüyor. Bu rota, Gazze’nin kuzeyindeki en kalabalık yerleşim bölgesi Cebaliya’ya açılıyor. İsrail güçlerinin iki gün boyunca Cebaliya Mülteci Kampı’nı şiddetli şekilde bombalayarak yüzlerce sivili öldürmesi bu yönde bir askeri hareketliliğin artabileceğine işaret ediyor.

Rehineleri bile gözden çıkardı

Panikleyen işgalci güç, askeri kayıplarını önlemek için Hamas’ın elinde tuttuğu rehineleri bile gözden çıkardı. Önceki gün Cibaliya’ya yapılan hava saldırısında 3’ü yabancı 7 rehinenin de hayatını kaybettiği belirtildi. Hamas yetkilisi Gazi Hamad, “İşgalci Gazze’deki rehinelerin güvenliğiyle dahi ilgilenmiyor, ayrım gözetmeksizin bombalıyor” ifadelerini kullandı. Hamas daha önce İrail saldırılarında 50 civarında rehinenin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

11 bin noktayı bombaladı

İşgalci gücün 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde hedef gözetmeksizin 11 binden fazla yeri vurduğu belirtildi. Açıklama, İsrail’in tam bir yıkım amacını güttüğünü bir kez daha ortaya koydu. İşgalci gücün yayımladığı görüntüde harabeye dönmüş Gazze’nin kenar bölgelerinde İsrail askerleri ve zırhlıları görülüyor.

Paniği engelleme açıklamaları

İşgalci güçte birkaç günde verilen ağır zayiat sonrası panik yaşandığı görülüyor. Hem İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hem de ordu sözcüsü kamuoyunun ağır zayiata karşı hazırlamak için açıklamalar yaptı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, dün yaptığı açıklamada, ordunun Gazze’nin kuzeyindeki kara operasyonlarını “derinleştirmeye devam ettiğini” ileri sürdü. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise, İsrail ordusunun çatışmalarda verdiği kayıpları “zor ve acı verici bir darbe” şeklinde nitelendirdi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da, yaptığı yazılı açıklamada, “Zor bir savaşın içindeyiz. Uzun bir savaş olacak. Önemli kazanımlarımız var ama acı kayıplarımız da var” ifadelerini kullandı. Öte yandan İsrail makamlarının, medya kuruluşlarına kendileri tarafından doğrulanmamış bilgileri girmemeleri uyarısında bulunduğu ortaya çıktı.

Hamas El-Asif'i tanıttı

Hamas’ın silahlı kanadı El Kassam Tugayları, dün akşam yerli yapım torpido olduğunu belirttikleri ‘El-Asif (Fırtına)’ torpidosunun görüntülerini paylaştı. Görüntülerle birlikte yapılan açıklamada “El-Kassam Tugayları’nın Aksa Tufanı'nda ilk kez hizmete soktuğu yerel yapım ‘El-Asif’ güdümlü torpido” denildi.

Kassam dronla vuruyor

Kassam Tugayları Gazze’nin Beyt Hanun kentinde İsrail askerlerine dron ile yaptığını duyurduğu saldırının görüntüsünü yayınladı. Görüntülerde bombanın yere düşmesi sonucu çok sayıda İsrail askeri yere yığıldı.

‘Gazze’yi yeryüzünden silelim’

İsrail’de iktidardaki Likud partisi milletvekili Galit Distel Atbaryan, sosyal medya hesabından soykırım çağrısı yaptı. İsraillilere, “Birbirinizden nefret etmeyin. Düşmandan nefret edin” diye seslenen Atbaryan, şu ifadeleri kullandı: “İç çekişmenin en ufak bir kırıntısı aptalca bir enerji israfıdır. Bu enerjiyi tek bir şeye yatırın; Gazze’nin tamamını yeryüzünden silmek. Gazzeli canavarlar ya güneydeki çitlere gidecek ve Mısır topraklarına girmeye çalışacak ya da ölecekler. Gazze yeryüzünden silinmeli.”

320'den fazla asker kaybetti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda şu ana kadar 15 askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da kuzeyde çok sayıda İsrail askeri aracını pusuya düşürerek “El-Yasin 105” tanksavar füzeleriyle hedef aldığını ve işgal güçlerine kayıplar verdirdiğini açıkladı. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, bu bölgelerde İsrail ordusuna ait 22 askeri aracı imha ettiklerini belirtti. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, ağır bedeller ödediklerini söyledi. İşgalci gücün 7 Ekim'den bugüne 320'den fazla askeri kaybettiği de açıklandı.

3 bin 648'i çocuk 8796 can kaybı

İsrail'in 26 gündür yoğun bombardıman altında tuttuğu Gazze Şeridi'nde öldürülenlerin sayısı 271 artarak, 8 bin 796'ya yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesi önünde düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in devam eden saldırılarına ilişkin bilgi verdi. Kudra, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de düzenlediği saldırılarda öldürülenlerin sayısının 3 bin 648'si çocuk, 2 bin 290'ı kadın olmak üzere 8 bin 796'ya, yaralananların sayısının ise 22 bin 219'a yükseldiğini söyledi. "İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırı sırasında Filistinli ailelere yönelik katliamların sayısı 950'ye yükseldi" diyen Kudra, ayrıca saldırıların başlamasından bu yana 2 bin 30 kişinin enkaz altında olduğuna ilişkin ihbar aldıklarını aktardı.




#Siyonizm
#İsrail
#Soykırım
6 ay önce