Trump'tan İstanbul'a geliş için 'Putin' şartı: O gelirse gelirim
18:41, 13/05/2025, Salı
AA

ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin (Foto: Arşiv)
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna Özel Temsilcisi Keith Kellogg, Rusya Devlet Başkanı Putin'in barış görüşmeleri için İstanbul'a gitmesi halinde, Trump'ın da orada olacağını açıkladı. Kellogg, "Putin'in İstanbul'a gelmesini umuyoruz. Onunla çok iyi bir görüşme olabilir." diye konuştu.
Trump'ın Ukrayna Özel Temsilcisi Kellogg, Fox Business kanalında katıldığı bir programda, Rusya-Ukrayna ateşkes sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Trump'tan İstanbul'a geliş için 'Putin' şartı
Kellogg,
"Devlet Başkanı Putin'in (İstanbul'a) gelmesini umuyoruz, o zaman Başkan Trump da orada olacak. Onunla çok iyi bir görüşme olabilir."
diye konuştu.İki ülke arasındaki savaşı sona erdirecek bir taslağın halihazırda olduğunu kaydeden Kellogg,
"Müzakere etmeleri gerektiğini düşündüğümüz alanların bunlar olduğunu söyleyebiliriz. Bu başlıkları konuşmaları gerekiyor. Devlet Başkanı (Volodimir) Zelenskiy orada olacak ve eğer Putin de gelirse, bence anlaşmaya birçok insanın düşündüğünden çok daha yakınız. İlk yapacağımız şey tabii ki ateşkes olacak.
" ifadelerini kullandı.Ateşkes olmadan bir barış müzakeresi yapılamayacağını söyleyen Kellogg, kendilerinin İstanbul'a gitmeye hazır olduklarını belirtti.

Dünya
Masasını karıştıran Trump'ı Prens Selman yönlendirdi

Dünya
Trump yarın Şara ile görüşecek: Erdoğan ile konuştum yaptırımları kaldırdım

Dünya
Tarihin en büyük silah anlaşması: ABD ile Suudi Arabistan arasında 142 milyar dolarlık imza





Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.