|

Bülent Akarcalı otomotiv sektöründeki durumu özetledi: 'Hem bizi döv hem de sana kırbacı vereyim' diyoruz

Eski bakanlardan Bülent Akarcalı, TVNET canlı yayınında Türkiye'de otomotiv sektöründeki duruma ilişkin değerlendirmede bulundu. Sektörde esas payın diğer ülkelere gittiğini söyleyen Akarcalı, "Japonların, Fransızların, İtalyanların, Almanların arabalarını Türkiye'de kolay satılsın diye zaten az olan tasarrufumuzla kredi ile satıyoruz. Yani diyoruz ki 'Hem bizi döv hem de sana kırbacı vereyim.'" ifadelerini kullandı.

23:33 - 1/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 23:48 - 1/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Bülent Akarcalı
Bülent Akarcalı
Turizm Eski Bakanı
Bülent Akarcalı
, TVNET ekranlarında yayınlanan Konuşmak Lazım programına konuk oldu.
Türkiye'deki otomotiv sektörünü değerlendiren Akarcalı,
"Zor kazandığımız dövizlerle bunların arabalarını alıyoruz. Onlara lütuf tanıyoruz aslında. Onlar bize lütuf etmiyor arabalarını tahsis etmekle. Bu yetmiyormuş gibi Japonların, Fransızların, İtalyanların, Almanların arabalarını Türkiye'de kolay satılsın diye zaten az olan tasarrufumuzla kredi ile satıyoruz. Yani diyoruz ki 'Hem bizi döv hem de sana kırbacı vereyim.' El öptürmekle aynı şekilde."
diye konuştu.


"DÖVİZ KULLANDIRMADA EN LİBERAL ÜLKEYİZ"

"Tüm iptal edilen elektronikler telefondur televizyondur vs. taksitli satışlar o firmaların Türkiye'ye getirecekleri finansla finanse edilmelidir."
açıklamasında bulunan Akarcalı, şu ifadeleri kullandı:
"Bunu uygulayan ülkeler de vardır. Yani bugün bir Kore markası Türkiye'de senede 50 milyon dolarlık arabayı taksitle satmak istiyorsa Türk bankası ile anlaşacak, bir finans kurumu kurulacak. O getireceği parayla taksit yapılacak. O şekilde dönecek. Böylece Türkiye'ye ne kadar yabancı araba satılıyorsa taksitle satılmasıyla o kadar kredi gelecek Türkiye'ye. Kendimizi bu şekilde korumamız da lazım. Biz şu an döviz kullandırmada en liberal ülkeyiz."

"DÖVİZLERİMİZ BU KADAR KOLAY KULLANILMAMALI"

Kimi Avrupa ülkelerinde haftada çekilecek paranın belli olduğunu ifade eden Akarcalı,
"Fransa'nın şu andaki para yasaları Türkiye'de kinden çok daha sıkıdır. Dövizlerimizin bu kadar kolay kullanılır olmaması gerekir. "
açıklamasında bulundu.

#Bülent Akarcalı
#TVNET
#Otomotiv
2 yıl önce