|

Japon devinden İzmir'de yatırım

Toyota'nın distribütörlüğünü yürüten ALJ Grubu ve araç iklimlendirmesi konusunda dünya devi olan Japon Denso, İzmir AOSB'de ticari araç sektörüne yönelik soğutma sistemi fabrikasını hizmete soktu

Yeni Şafak
16:12 - 16/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:15 - 16/03/2015 Pazartesi
AA
Türkiye'de Toyota markasının distribütörlüğünü yürüten ALJ Grubu, Japon iklimlendirme devi Denso ile birlikte İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde ticari araç sektörüne yönelik soğutma sistemleri fabrikasını hizmete girdi.


İzmir’de kurulan DJ Cool Klima ve Soğutma Cihazları şirketinin üretim tesisleri, ALJ Türkiye Başkanı Fady Jameel, ALJ Türkiye Üst Düzey Yöneticisi ve DJCool Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt, Denso Global Yönetim Kurulu Üyesi Masahiko Ito ile DJ Cool Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Burak Beşer’in katılımıyla açıldı.


ALJ Türkiye Üst Düzey Yöneticisi Ali Haydar Bozkurt, yaptığı konuşmada, Denso ve ALJ Holding’in Türkiye’deki üretime dönük ilk yatırımı olan tesislerin 5 bin metrekare arazi içinde 3 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu, aylık bin adet ünite üretim kapasitesine sahip tesislerde Türkiye pazarının yanında ihracata yönelik üretiminin de yapılacağını söyledi.


ALJ Grubu olarak Türkiye’de yatırım yapmak için var güçleri ile çabaladıklarını dile getiren Bozkurt, kaydetti:


“ALJ Grubu olarak ekonominin iyi ya da kötü gitmesi bizi hiç etkilemiyor. Türkiye’yi ekonomik potansiyel olarak çok beğeniyoruz ve yatırım yapmada öncelikli ülkeler listemizin başında bulunuyor. Son yılarda farklı sektörlerdeki yatırım fırsatlarını değerlendiriyoruz. ALJ Türkiye'de ilk üretim yatırımını gerçekleştirdi.


Yatırıma devam edeceğiz, kendimizi belli alanlarla kısıtlamıyoruz, enerjiden inşaata gıdadan turizme otomotive kadar geniş bir yelpazeyle ilgileniyoruz. ALJ olarak Türkiye'deki yatırımlarımızı minimum 3-5 katına çıkarmak istiyoruz. Bugün bir Toyota varsa en az 5-6 tane daha Toyota yatırımı yapma hevesimiz, isteğimiz var. DENSO çok önemli bir ortak. İzmir'deki üretim yatırımımız çok büyüyecek. Sektörde lider pozisyonda olmayı hedefliyoruz."  


DJ Cool Genel Müdürü Burak Beşer ise tesiste yolcu taşımacılığının yanı sıra gıda ve medikal gibi soğutma çözümlerine ihtiyaç duyulan sektörlere yönelik üretimler yapılacağını belirterek, "İlk yılımızda yaklaşık 2 bin 500 adetlik ünite satışı ile yüzde 10 pazar payına ulaştık. 2015 yılı için hedefimiz 6 bin adet" diye konuştu.
#ALJ Grubu
#Toyota
#Denso
#Soğutma
#klima
9 yıl önce