Ertuğrul Doğan'dan yabancı kuralı açıklaması! TFF kararını verdi
16:41, 23/07/2026, PerşembeG: Güncelleme: 16:48, 23/07/2026, Perşembe
Yeni Şafak

Yeni sezon öncesinde Trendyol Süper Lig kulüplerinin ve kamuoyunun en çok merak ettiği konulardan biri olan yabancı oyuncu kuralı netlik kazandı. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ertuğrul Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak yabancı kuralına dair nihai kararı duyurdu.
Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ertuğrul Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki tesislerinde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, yeni sezon öncesi merak edilen yabancı oyuncu kuralıyla ilgili son noktayı koydu.

TFF'nin Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde konuşan Ertuğrul Doğan, kulüplerin kadro planlamalarını mevcut yabancı oyuncu kuralına göre yaptığını belirterek, sezon başlamadan önce herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceğini ifade etti.

Doğan, "Kulüpler yapılanmasını ve planlamasını yaptı. Yabancı kuralında değişiklik olmayacak" sözleriyle yeni sezon öncesinde uzun süredir gündemde olan tartışmalara açıklık getirdi.

Bu açıklamayla birlikte Trendyol Süper Lig kulüplerinin mevcut yabancı oyuncu statüsüne göre oluşturduğu kadrolarda herhangi bir revizyona gerek kalmayacağı netleşirken, gözler artık yeni sezon öncesi TFF'nin diğer düzenlemelerine çevrildi.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.