|

Erdoğan: İdlib ve Münbiç'i güvenli hale getirelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta halka hitap etti. AK Parti iktidarları döneminde Maraş'a yapılan yatırımlara değinen Cumhurbaşkanı, 31 Mart'taki yerel seçimler için vatandaşlardan destek beklediklerini vurguladı. Erdoğan'ın konuşması sırasında telefon geldiği için mitinge kısa bir ara verdi. Erdoğan, Suriye'deki gelişmelere de değindi ve "Çözüm Türkiye'de. Fırat'ın doğusu ve Münbiç'e bizim oluşturacağımız güvenli bölgelere milyonlarca Suriyeli geri dönecek" dedi.

Yeni Şafak
15:50 - 23/02/2019 Cumartesi
Güncelleme: 17:10 - 23/02/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş'ta halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Kahramanmaraş'a bugüne kadar 30 katrilyon yatırım yaptık. Çünkü biz buraya aşığız. Sağlıkta 13'ü hastanede toplam 86 tesisi buraya kazandırdık.


Kahramanmaraş'ı da hızlı trenle buluşturacağız. Aynı şekilde ıslah organize sanayi bölgesi oluşturarak, imar planı öncesi kurulan sanayi tesislerin altyapı sorunlarını çözüyoruz.

Kahramanmaraş'ı dünyayla tanıştıracağız

EXPO 2023 için Kahramanmaraş hazırlanıyor. Uluslararası bu etkinliğe inşallah 6 ay boyunca ev sahipliği yapacağız. Bu organizasyon ile Maraş'ı dünyaya tanıtacağız.

Suriye'deki gelişmeler


Ülkemizdeki sığınmacılar için bugüne kadar kullandığımız kaynak 37.5 milyar dolardır. Şayet bugün Avrupa halkları kendi toprakları sayesinde huzur içinde yaşıyorsa Türkiye’nin fedakarlığı sayesindedir.

İdlib'i güvenli hale getirelim

  • Biz diyoruz gelin İdlib bölgesini güvenli hale getirelim. En az yarım milyon Suriyeli geri dönmek için Türkiye’nin bölgeyi güvenli hale getirmesini bekliyor. Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyaya sesleniyorum gelin Türkiye’nin bu çabasına destek olun.

Terör örgütleri Suriye sınırımızın öte tarafında havanla saldırmaya başladıklarında biz yanımızda kimseyi bulamadık.

Güya müttefikimiz olanlar bırakın destek vermeyi ülkemizdeki hava savunma sistemlerini söküp götürdüler.''

#Recep Tayyip Erdoğan
#kahramanmaras
5 yıl önce