|

Erdoğan'a 'Altın Kıran Nişanı' verildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından, ülkenin en üst devlet nişanı olan Altın Kıran Nişanı verildi.

Cihan
00:00 - 11/10/2012 Perşembe
Güncelleme: 19:12 - 11/10/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan'a 'Altın Kıran Nişanı' verildi
Erdoğan'a 'Altın Kıran Nişanı' verildi

Başbakanlık'ta bir görüşme gerçekleştiren Erdoğan ve Nazarbayev, ardından basın mensuplarının karşısına çıktı. Burada Nazarbayev, Erdoğan'a devlt nişanını taktı.

Nazarbayev, '10 yıl içinde Türkiye içinde çok tarihi değişiklikler oldu. Ekonomisi büyüdü. Türkiye'nin dünyadaki 16 ülke arasına girmesinden Kazakistan mutludur. Bunların hepsinin Türk dünyasında ve Kazakistan'da etkisi görülmektedir.' dedi.

Erdoğan'ın ayrıca Kazakistan ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek için çaba harcadığını, ilişkilere destek verdiğini söyleyen Nazarbayev, 'İkili ilişkilere gösterdiğiniz katkılardan dolayı bu nişanı vermeye karar verdik.' şeklinde konuştu.

Başsakan Erdoğan ise 'Sayın Cumhurbaşkanımıza özellikle ilkini bugün gerçekleştirdiğimiz Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantısıyla 3 anlaşmayı imzaladık. 20 yıl önce bağımsızlığını kabul etmiş olan Kazakistan'ı ilk tanıyan ve diplomatik ilişkileri ilk başlatan ülkeyiz ve o günden bugüne geldiğimiz durum bugün zirvedir. Bu bir yükselme devridir, yükselmenin bugün miladıdır. Şahsımı böyle bir manevi değeri çok çok yüksek bir nişana laik görmeleri adına milletim adına teşekkür edip bu nişanı kabul ediyorum ve kendilerine çok çok teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

12 yıl önce