Gürsel Tekin'in CHP İstanbul İl Başkanlığı görevi sona erdi
18:11, 17/09/2026, PerşembeG: Güncelleme: 18:17, 17/09/2026, Perşembe
Yeni Şafak

Mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanı görevini üstlenen Gürsel Tekin.
CHP İstanbul İl Kongresi ile ilgili davada tedbir kararı kaldırıldı. Buna göre; mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığına getirilen Gürsel Tekin'in görevi sona erdi.
İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve il yönetiminin görevden uzaklaştırılmasıyla sonuçlanan süreçte, Gürsel Tekin başkanlığında 5 kişilik bir kayyum heyeti görevlendirmişti.
Tedbir kararı kaldırıldı: Görevi sona erdi
CHP İstanbul İl Kongresi davasında tedbir kararının kaldırılmasıyla birlikte, mahkeme kararıyla il başkanlığı görevine getirilen Gürsel Tekin'in görevi de sona erdi.

Gürsel Tekin kimdir?
Doğum: 1964 yılında Ardahan'ın Göle ilçesinde dünyaya geldi. Kars Alpaslan Lisesi'nden mezun oldu.
Siyasete başlangıç: Lise yıllarında CHP gençlik örgütüne katıldı. 1984'te SODEP ile siyasi faaliyetlerini sürdürdü.
Yerel siyaset: 1989'da Kadıköy Belediye Meclis Üyesi seçildi. Kadıköy Belediye Başkan Vekilliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu.
CHP İstanbul İl Başkanlığı: 2007 yılında CHP İstanbul İl Başkanı olarak görevlendirildi.
Parti yönetimi: 2010'da CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 2014-2016 yılları arasında CHP Genel Sekreteri olarak görev yaptı.
Milletvekilliği: 2011, Haziran 2015, Kasım 2015 ve 2018 seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili seçildi.
2025 gelişmesi: İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığına geçici kayyum heyeti başkanı olarak görevlendirildi. Görevi, tedbir kararının kaldırılmasıyla 2026'da sona erdi.

Gündem
CHP’de kurultay hareketliliği: İlk genel başkan adayı belli oldu

Gündem
CHP şaibeyi kabul etti