|

Kızılay, Ramazan'da da kan topluyor

Ramazan ayı içerisinde, gönüllü kan bağışındaki düşüşü önlemek için bir dizi çalışma başlatan Türk Kızılayı kan bağışı merkezlerinde iftar sonrasında da mesai yapacak.

Cihan
00:00 - 7/08/2012 вторник
Güncelleme: 10:52 - 7/08/2012 вторник
Yeni Şafak
Kızılay, Ramazan'da da kan topluyor
Kızılay, Ramazan'da da kan topluyor

Kızılay Kan Bağış TIR'ları da İzmir, Bursa, Adana ve Hatay ve çevresindeki tatil beldelerinde bulunan vatandaşlara ulaşmak amacıyla yola çıkarıldı.


Hatay'daki Kızılay TIR'ını ziyaret ederek kan bağışında bulunan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, herkese bu anlamlı kampanyaya destek vermeleri konusunda çağrıda bulundu.


Bakan Ergin'e günün anısına da 'Sadullah' yazılı kampanya tişörtü hediye edildi. Türk Kızılayı, 2005 yılında başlattığı 'Ulusal Güvenli Kan Temini Programı'nı, Sağlık Bakanlığı'nın himayesi altında sürdürüyor. Kurum, bu kapsamda, hem toplumun Kan Bağışı konusunda bilinçlendirilmesi çalışmalarını ve hem de Kan Bağışı kampanyaları gerçekleştiriyor.


Ülke geneline yayılmış 15 bölge kan merkezi ve 62 kan bağışı merkezi ile hizmet veren Türk Kızılayı, toplamış olduğu kanlar ile sorumlu olduğu bin 536 hastanenin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılıyor.


Her yıl Ramazan nedeniyle kan bağışındaki düşüşü dikkate alan Kızılay, bunun önüne geçmek amacıyla bir dizi çalışma başlattı. Ramazan'ın, bu yıl ve bundan sonraki birkaç yıl boyunca yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle Türk Kızılayı Ramazan ayına yönelik kampanya ile bağışları diri tutmaya çalışıyor. Kampanyanın sloganı ise 'Kan bağışına evet, tüm insanlığa hizmet' olarak belirlendi.


Kampanya kapsamında Türk Kızılayı Kan Bağışı Merkezleri ve Kan Alma Birimleri akşamları da hizmet vermeye devam edecek. Potansiyel bağışçılara ulaşabilmek adına teravih namazı saatlerinde camilerde ve belediyeler tarafından düzenlenen etkinliklerde gezici ekipler kan toplayacak.

12 лет назад