|

Numan Kurtulmuş 'teftiş' spekülasyonlarına nokta koydu: İmamoğlu'nun şahsıyla ilgili bir soruşturma yok

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde işe alınan terör iltisaklı personellere ilişkin İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'özel teftişe' ilişkin konuştu. Muhalefet tarafından 'İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na bir soruşturma açılmış' gibi oluşturulan algıların yanlış olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, "Büyükşehirde çalışan terör örgütleriyle irtibatlı, iltisaklı olduğu iddiasıyla bazı isimler tespit edilmiştir. Bu isimlerle ilgili bir tahkikat yapılacaktır. Belediye Başkanı'nın şahsıyla ilgili bir soruşturma değildir." dedi.

23:12 - 27/12/2021 Pazartesi
Güncelleme: 23:50 - 27/12/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
​AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş
​AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş

İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan terör bağlantılı personellerle ilgili geride kalan gün özel teftiş başlattı. Bakanlıktan yapılan açıklamada konunun tüm yönleriyle soruşturulacağı belirtildi.

Söz konusu gelişmeleri Habertürk TV canlı yayınında değerlendiren AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, teftiş üzerinden oluşturulan manipülatif haberlere ve iddialara açıklık getirdi.

"İMAMOĞLU'NA AÇILMIŞ BİR SORUŞTURMA YOK"

Muhalefetin iddia ettiği gibi soruşturmanın İBB Başkanı İmamoğlu'na açılmadığını vurgulayan Kurtulmuş,
"Büyükşehir Belediye Başkanı ya da Büyükşehir Belediye Başkanlığına açılmış bir soruşturma söz konusu değildir. Büyükşehirde çalışan içerde ya da şirketlerinde çalışan terör örgütleriyle irtibatlı iltisaklı olduğu iddiası olan bazı isimler tespit edildiği söyleniyor ve bu isimlerle ilgili bir teftiş yapılacaktır. Yoksa bu kurumsal anlamda belediyenin veya belediye başkanının şahsiyle ilgili bir soruşturma değildir."
diye konuştu.

"DÜNYANIN HİÇBİR DEMOKRATİK ÜLKESİ KABUL ETMEZ"

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların, devlete sadakat prensibi içerisinde çalışması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş,
"Yani ben hem devletin, kamunun kurum ve kurumlarında çalışacağım ama Türkiye'de devleti yıkmaya çalışan ya da sistemi ve rejimi değiştirmeye çalışan bir takım terör gruplarıyla irtibatlı iltisaklı olacağım. Bunu dünyanın hiçbir demokratik ülkesi kabul etmez. Ben bu isimlerle ilgili bir şey bildiğim için söylemiyorum kuralı söylüyorum."
dedi.


"DEVLET VAZİFESİNİ YAPACAK"

Konuşmasının devamında İmamoğlu'na seslenen Kurtulmuş,
"Hiç endişe etmeye gerek yok. Eğer burada çalışanlar içerisinde gerçekten terörle ilgili isimler varsa bunları ortaya çıkarmak tabi ki hükümetin vazifesidir. Hükümette bu vazifesini nasıl yapacak? Benim vazifem diyerek o isimlerle bire bir uğraşmak yerine bunu bir teftiş mekanizmasını kullanarak ve tek tek her bir dosyayla ilgili kimse bu isimler bunlarla ilgili gerekli incelemelerini yaparak bir karara varacak yoksa bu tekraren söylüyorum Büyükşehir Belediyesiyle ya da başkanıyla ilgili bir soruşturma meselesi değildir."
ifadelerini kullandı.


#Numan Kurtulmuş
#İBB
#Ekrem İmamoğlu
#CHP
#AK Parti
2 yıl önce