Samsun'da dalga yüksekliği 1 metreye yaklaştı: 'Denize girmeyin' uyarısı
12:44, 28/07/2025, Pazartesi
IHA

Samsun’da dalga yüksekliği 1 metreye yaklaşınca ‘denize girmeyin’ uyarısı geldi.
Samsun’da dalga yüksekliğinin 1 metreye ulaşması ve rüzgarın 16 deniz miline çıkmasından dolayı, valilik tarafından ‘denize girmeyin’ uyarısı yapıldı.
Samsun Valiliği, dalga yüksekliğinin ve rüzgarın artmasının beklediğini belirterek sosyal medya hesaplarından uyarıda bulundu.
‘Vatandaşların dikkatine’
başlığıyla yapılan deniz uyarısında şu ifadeler kullanıldı:- "Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığından alınan verilere göre; ilimizde halihazırda dalga yüksekliği 1 metreye yakın ve rüzgar hızı 16 deniz mili olduğundan, muhtemel boğulma vakalarının önüne geçebilmek adına denize girilmemesi önemle duyurulur."
Uyarılara rağmen vatandaşların sahilde denize girmeye devam ettiği görüldü.

Gündem
Türkiye'de 'tropikal gece' yaşanacak: Yeni sıcaklık rekoru kırılabilir

Gündem
Antalya’da hava sıcaklığı 37 deniz suyu 32 derece oldu

Gündem
Erzincan'da en yüksek sıcaklık 42 dereceyle Kemaliye'de ölçüldü
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.