Sinem Dedetaş ev hapsi kararıyla tahliye edildi

14:23, 29/10/2026, Perşembe
DHA
Sinem Dedetaş ev hapsi kararıyla tahliye edildi
Sinem Dedetaş

Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Üsküdar'ın eski başkanı Sinem Dedetaş hakkında tahliye kararı verildi.

Görevden uzaklaştırılan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş hakkında ev hapsi kararı verildi.

Dedetaş'ın avukatı Akın Atalay, "Müvekkilim Sinem Dedetaş için yaptığımız tahliye başvurusu üzerine kendisinin ev hapsi şeklindeki adli kontrol tedbiriyle cezaevinden tahliyesine karar verilmiştir" dedi.

ÖDEMELER DANIŞMANINA TESLİM EDİLMİŞTİ

Yapı ruhsatı verilmesinde yetkisi bulunmayan Kent A.Ş. görevlilerinin, kriptolu haberleşme uygulaması üzerinden oluşturulan iletişim ağıyla ada-parsel bazlı renklendirmeler içeren tablolar hazırlayarak belediye personelini yönlendirdiği ve ruhsat sürecini koordine ettiği öne sürüldü. Açıklamada, Kent A.Ş. ile müteahhitler arasında toplam bedeli 1 milyar 78 milyon 870 bin 833 TL olan çok sayıda 'danışmanlık hizmeti' sözleşmesi imzalandığı, bu kapsamda bugüne kadar 361 milyon 392 bin 264 TL tahsil edildiğinin MASAK verileri ve diğer delillerle tespit edildiği belirtildi.

Soruşturmada ayrıca, müteahhitlerin yapı ruhsatı alabilmek için Kent A.Ş. ile sözleşme imzalamaya zorlandığı, mevzuata aykırı iskan ruhsatları karşılığında rüşvet alındığı ve bazı ödemelerin Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın danışmanı U.M.'ye parça parça teslim edildiğinin HTS kayıtları, baz verileri ve şüpheli ifadeleriyle tespit edildiği iddia edildi.

İstanbul’a hizmette yeni sayfa: Erdoğan Üsküdar ve Ataşehir Belediye Başkan Vekillerini kabul etti
Gündem
İstanbul’a hizmette yeni sayfa: Erdoğan Üsküdar ve Ataşehir Belediye Başkan Vekillerini kabul etti
CHP’li Sinem Dedetaş’ın Üsküdarlıya faturası ağır oldu: Üsküdar borç batağına böyle sürüklendi
Gündem
CHP’li Sinem Dedetaş’ın Üsküdarlıya faturası ağır oldu: Üsküdar borç batağına böyle sürüklendi
CHP'li Güllü Saran Üsküdar Belediyesi AK Parti’ye geçince beddua etti: İlk seçimde 'Z' harfine '2' deyip oyu iptal ettirmişti
Gündem
CHP'li Güllü Saran Üsküdar Belediyesi AK Parti’ye geçince beddua etti: İlk seçimde 'Z' harfine '2' deyip oyu iptal ettirmişti
Üsküdar Belediyesi Cumhur İttifakı’na geçti
Gündem
Üsküdar Belediyesi Cumhur İttifakı’na geçti
Sinem Dedetaş'a Üsküdar'daki yolsuzluklar soruldu: 'Dedikodu sandım, bilgim yok ve idari hata' savunması
Gündem
Sinem Dedetaş'a Üsküdar'daki yolsuzluklar soruldu: 'Dedikodu sandım, bilgim yok ve idari hata' savunması






Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026