|

İstiklal Caddesi'nde patlama: Can kaybı ve yaralılar var

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Taksim'den girildiğinde yürüyerek yaklaşık 6 dakikalık mesafede olan bir noktada gerçekleşen patlamada hayatını kaybedenler olurken çok sayıda kişi de yaralandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 81 kişinin de yaralandığını bildirdi. Oktay, "Kadın bir saldırganın bombayı patlattığı belirlendi." dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamaya ilişkin terör soruşturması başlattı. RTÜK, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Adalet Bakanı Bozdağ, sekiz savcı ve iki başsavcıvekili görevlendirildiğini bildirdi.

18:32 - 13/11/2022 Pazar
Güncelleme: 23:19 - 13/11/2022 Pazar
IHA
İstiklal Caddesi
İstiklal Caddesi

Taksim İstiklal Caddesi'nde henüz neden kaynaklandığı belirlenemeyen bir patlama yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlamanın sesi çevreden duyulurken, caddede yürüyen vatandaşların kaçıştığı görüldü.

Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı.

Patlama nedeniyle yaralanan bazı kişiler, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Bazı yollar trafiğe kapatıldı

Polis ekipleri, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı araç ve yaya trafiğine kapattı. Caddeye geçişlere izin verilmezken, Taksim Camisi de kapatıldı. Güvenlik amacıyla helikopterin de havadan denetim yaptığı görüldü.

Patlama nedeniyle Taksim bölgesindeki bazı yollarda trafik geçici olarak durduruldu. Taksim Cumhuriyet Caddesi alt geçidi Şişli-Tarlabaşı yönü ile Unkapanı (Atatürk) Köprüsü Taksim yönü de geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Patlamada vatandaşların panikle kaçması cep telefonu kamerasına yansıdı.

6 kişi öldü, 81 kişi yaralandı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün saat 16.20 sıralarında Beyoğlu ilçemiz, Taksim İstiklal Caddesi'nde bir patlama meydana gelmiştir. Olay yerine emniyet, sağlık, itfaiye ve AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Can kaybı ve yaralılarımız bulunmaktadır. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." bilgisini verdi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ İstiklal Caddesi'nde patlamanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu. Oktay,
    6 kişinin hayatını kaybettiğini, 81 kişinin de yaralandığını bildirdi.
    Oktay, "Kadın bir saldırganın bombayı patlattığı belirlendi." dedi.

39 kişi taburcu edildi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 81 yaralıdan 39'unun taburcu edildiğini açıkladı



BAKAN KOCA: 5 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA 2 YARALININ DURUMU AĞIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'daki patlamada yaralanan 81 kişiden 39'unun taburcu olduğunu, tedavisi sürenlerden 5'inin yoğun bakımda bulunduğunu ve 2'sinin durumunun ciddiyet gösterdiğini bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından, İstanbul'da meydana gelen patlamada yaralananların sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:

"İstiklal Caddesi'ndeki patlamada yaralanan 81 kişiden 39'u tedavileri tamamlanarak taburcu oldu. Yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5'i halen yoğun bakımdadır, 2'sinin durumu ciddiyet gösteriyor. Yaralıların sağlıklarına bir an önce kavuşmaları için elimizden geleni yapıyoruz."

Kızılay: Kan ihtiyacı bulunmamaktadır

Türk Kızılayın Twitter hesabından, "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından civardaki hastanelere kan sevkiyatı yapılmıştır. Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır." paylaşımı yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabındaki paylaşımında, patlamayla ilgili emniyet ve sağlık ekiplerine yardımcı olunmasını, korku ve paniğe yol açabilecek paylaşımlardan uzak durulmasını istedi.

PATLAMA ÇEVRE İLÇELERDEN DE DUYULDU

Patlamanın çevre ilçeler olan Beşiktaş ve Şişli'den duyulduğu öğrenildi.

TERÖR SORUŞTURMASI BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Beyoğlu'nda meydana gelen patlamaya ilişkin terör soruşturması başlatılarak 5 savcı görevlendirilirken, Sulh Ceza Hakimliğince yayın yasağı getirildi.

BAKAN BOZDAĞ: SEKİZ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

  • Adalet Bakanı Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstiklal Caddesi'ndeki patlamayla ilgili sekiz savcı ve iki başsavcıvekili görevlendirildiğini bildirdi.


'Kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyin'

  • Yetkililer, patlamaya ilişkin sosyal medyadaki provokatif paylaşımlara karşı uyararak sadece resmi açıklamalara itibar edilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

RTÜK Başkanı Şahin, "Taksim’de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım. İstanbulumuza çok geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

RTÜK'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul’daki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirilmiştir. Tüm medya kuruluşlarımızın dikkatine önemle sunulur."

Altun: Devletimizin tüm kurumları titiz bir şekilde soruşturma yürütmektedir

İletişim Başkanı Altun, "Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir. Medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör kokusu var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, patlamaya ilişkin yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bugün saat 16.20'de İstiklal Caddesinde meydana gelen bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

'FAİLLERİ YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Türkiye'yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları, dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır. Kalleş saldırının faillerini yakalamak için çalışmalar sürüyor."

'BİR KADIN ROL OYNUYOR'

Patlamada 6 kişinin vefat ettiğini, 53 kişinin de yaralandığını bildiren Erdoğan, "İlk tespitlere göre olayda terör kokusu var. Bir kadının rol oynadığı görülüyor" ifadelerini kullandı.

"Hiçbir saldırı Türkiye’nin azim ve direncini kıramayacaktır."

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuya ilişkin, olayın çok yönlü olarak incelendiğini belirterek "İstiklal caddesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olay tüm boyutlarıyla ortaya çıkartılacaktır." ifadelerini kullandı.




#İstiklal Caddesi
#patlama
1 yıl önce