|

Tiyatro yönetmeni Ensar Kılıç vefat etti

Devlet Tiyatroları yönetmeni Ensar Kılıç vefat etti

Aa
00:00 - 25/09/2010 Cumartesi
Güncelleme: 22:55 - 25/09/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Tiyatro yönetmeni Ensar Kılıç vefat etti
Tiyatro yönetmeni Ensar Kılıç vefat etti

Devlet Tiyatroları yönetmeni ve oyuncu Ensar Kılıç hayatını kaybetti.

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören ve bu sabah yaşama veda eden sanatçı, yarın öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecek.


-SANATLA DOLU BİR ÖMÜR-

Devlet Tiyatroları sanatçısı Ensar Kılıç, 1956 yılında Kars'ta dünyaya geldi.

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünden mezun olan Kılıç, 1981 yılında Devlet Tiyatroları sanatçısı olarak göreve başladı.

1987 yılında Mamak Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nu kuran ve genel sanat yönetmenliğini üstlenen Ensar Kılıç, 1989-1990 sanat sezonunda 1 yıllığına Almanya'ya gitti. Kılıç, 1991 yılında Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı ile Türk Cumhuriyetlerine yapılan sanatsal ve kültürel toplantılara Kültür Bakanlığı adına katıldı.

Keçiören Belediyesi Şehir Tiyatrolarının da kuruculuğunu üstlenen Ensar Kılıç, çeşitli televizyon dizilerinde, sinema filmlerinde sanatçı ve yönetmen olarak çalıştı. Görev aldığı ve yönettiği oyunlardan bazıları ise şöyle:

'Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe', 'Acılı Toprak', 'Güneş ve Aslan', 'Kılıç ve Ney', 'Barbaros Hayrettin Paşa', 'Gecenin Kulları', 'Türkmen Düğünü', 'Eski Çarıklar', 'Taş Bademleri', 'Deli Dumrul', 'Geçmişten Günümüze', 'Ahşap Konaklar', 'Vatan Yahut Namık Kemal', 'Can Bebek', 'İbişin Rüyası', 'Utanç Dünyası', 'Benim Kocam Delidir', 'Pusuda', 'Öç'.



-BAŞBAKAN ERDOĞAN VE ERTUĞRUL GÜNAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tiyatro sanatçısı Ensar Kılıç'ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Başbakan Erdoğan, başsağlığı mesajında şunları kaydetti:

'Değerli tiyatro sanatçısı Ersan Kılıç'ın vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyorum.

Başta devlet tiyatrosu oyunları olmak üzere televizyon dizileri ve sinema filmlerinde de yönetmen ve oyuncu olarak uzun yıllar hizmet veren Ersan Kılıç'ı her zaman saygıyla ve takdirle hatırlayacağız.

Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.'



-“ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM”-

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, Devlet Tiyatroları yönetmeni Ensar Kılıç'ın vefatı nedeniyle eşi Birsen Kılıç'a başsağlığı diledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Bakan Günay, Devlet Tiyatroları sanatçısı ve yönetmeni Ensar Kılıç'ın vefatı nedeniyle eşi Birsen Kılıç'a taziye telgrafı gönderdi, ayrıca başsağlığı mesajı yayımladı.

Günay'ın, mesajı şöyle:

'Sayın Ensar Kılıç'ın vefatını üzüntüyle öğrendim. Tiyatromuza uzun yıllar yaptığı hizmetlerle hep anılacak olan merhum Kılıç'a Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum.'


14 yıl önce