|

Türkiye'yi Batı'ya teslim etme sözü vermişler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı medyanın işi gücü bırakıp Kılıçdaroğlu’nu pohpohladığını çünkü 7’li Masa’nın Türkiye’yi Batı’ya teslim etme sözü verdiğini söyledi. Erdoğan, “Batı’dan aferin almak için BBC’ye ‘Batı ile ilişkileri öncelik haline getireceğiz’ diye demeç vermiş. Bu açık şekilde Türkiye’nin değil, Batı'nın çıkarlarını öncelikli hale getireceğiz mesajıdır” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
04:00 - 6/05/2023 Cumartesi
Güncelleme: 02:33 - 6/05/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Şafak ve TVNET ortak yayınında soruları cevapladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Şafak ve TVNET ortak yayınında soruları cevapladı.

14 Mayıs’a sayılı günler kala Batı medyasının Kemal Kılıçdaroğlu’nu pohpohladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Niye? Sebebi ne? Türkiye’yi Batı’ya teslim etmeye söz verdiler. BBC’ye ‘Batı ile ilişkileri öncelik haline getireceğiz’ diye demeç vermiş. Bu çok açık bir şekilde Türkiye’nin değil, Batı’nın çıkarlarını öncelikli hale getireceğiz mesajıdır” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Şafak ve TVNET ortak yayınında, Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, TVNET Genel Müdür Yardımcısı Serhat İbrahimoğlu, TVNET Dış Haberler Editörü Merve Başkurt, TVNET Ekonomi Şefi Semra Karabaş ve Yeni Şafak Yazarı Ersin Çelik’in gündeme ilişkin soruları cevapladı. 14 Mayıs seçimlerinin tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz 14 Mayıs’ı dört gözle bekliyor. 14 Mayıs’ı yeni atılımlar yapacağımız Türkiye Yüzyılının bir miladı olarak görüyoruz” diye konuştu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

HERKES GÖZÜNÜ 14 MAYIS’A DİKTİ

Bu seçimlere sadece biz değil, tüm dünya ayrı bir önem veriyor. Türkiye ile hesabını kapatamayanlar da 14 Mayıs’a gözünü dikmiş. PKK’sından FETÖ’süne terör örgütleri bay bay Kemal’in verdiği umuda bel bağlamış durumda. 14 Mayıs, teröristleri inlerinde yok edenler ile teröristlerle kol kola yürüyenler arasında geçecektir. Kandil’in dışındaki bütün terör örgütünün elebaşları destek veriyor. Bunlar benim milletimin bir kenara koyacağı durum değil. 14 Mayıs’ta gereken cevabı verecek.

BATI’NIN ÇIKARLARINI ÖNCELİYOR

Bununla da bitmedi, Batılı medya işini gücünü bırakmış Türkiye’deki seçimleri ana gündem maddesi haline getirmiş. Sürekli bay bay Kemal’i pohpohluyorlar. Niye? Sebebi ne? Türkiye’yi Batı’ya teslim etmeye söz verdiler. Batı’dan aferin almak için BBC’ye ‘Batı ile ilişkileri öncelik haline getireceğiz’ diye demeç vermiş. Bu çok açık bir şekilde Türkiye’nin değil, Batı’nın çıkarlarını öncelikli hale getireceğiz mesajıdır. Biz bu ülkeyi siyasi ve ekonomik prangalarından kurtarmak için çok mücadele verdik. Şimdi bu bay bay Kemal birilerine biz Türkiye’yi yine size bağımlı hale getireceğiz diyerek kendi aklınca göz kırpıyor.

MİLLET ÜLKEYİ ONLARA EMANET ETMEZ

Yine aynı şekilde İngiliz merkezli başka bir dergi ‘Erdoğan gitmeli’ diye manşet yapıyor. Erdoğan gitsin diye uğraşanlar kimler; terör örgütleri, tefeciler, emperyalistler. Bu milleti namerde biz muhtaç etmediğimiz için ‘Erdoğan gitmeli’ diyorlar. Terör örgütlerine nefes aldırmadığımız için ‘Erdoğan gitmeli’ diyorlar. IMF üzerinden bu ülkeye vurdukları prangaları söküp attığımız için ‘Erdoğan gitmeli’ diyorlar. Peki kim gelsin istiyorlar? Tam da bunların tersini isteyen bay bay Kemal gelsin istiyorlar. Ben milletime güveniyorum. Terörist sevicilere bu ülkeyi emanet etmeyecektir.

Yeni Şafak'a tebrik: Düzenbazlığı ortaya döktünüz

CHP’nin sandıkta yenileceğini anlayınca sosyal medyada manipülasyona yöneldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Şafak gazetesinin “Troller Bay Kemal’a çalışıyor” başlıklı manşet haberini okuduğunu söyledi. Erdoğan özetle şu ifadeleri kullandı: “Sandıkta yenildiklerini anlayınca sosyal medya manipülasyonlarına sarıldılar. Bu düzenbazlığı ortaya döktüğünüz için ben sizi tebrik ediyorum. Yalan makinası gibi üretim yapıyorlar. Sahte isim ve fotoğraflarla sosyal medyada 40 milyon kişiye ulaşan bir şebeke kurmuşlar. Tam bir şebeke. Bu troll ordusu bay bay Kemal’e çalışıyor. Bayağı da para veriyorlar. Bunlarla güya milletin aklını karıştırmaya çalışıyorlar. Orman yangınlarında, depremlerde ve diğer bazı hassas dönemlerde de bu hesaplar her türlü fitneyi fesadı ortaya koydular. Depremzede gibi davranıp binlerce paylaşım yaptılar. Bunlar aynı zamanda modern hırsız. Sosyal medya kullanıcılarının bundan haberi bile olmuyor. Şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemleri görüyorsunuz. Bunun adı sahtekarlık, hırsızlık değil mi? Bay Bay Kemal bırak bu işleri de mücadeleni delikanlı gibi ver. Bizim muhalefete bu aklı da dışarıdan veriyorlar. Tabii suç üstü yakalanınca benim çalışma arkadaşlarıma tehditler savuruyorlar. Siyaseti kirlettikleri gibi sosyal medyayı da kirletiyorlar. Ama CHP gibi sosyal medyada yalanlar üreten Bot Partisi değiliz.”

Anketlerde öndeyiz

Seçim anketleri ile ilgili de bilgi veren Erdoğan, “Hem Cumhurbaşkanlığı hem de Meclis seçimlerinde tereddüde yer vermeyecek şekilde öndeyiz. Milletimiz hizmet ve eser siyasetinin hakemliğini yine yapacaktır. Meydanlar da Cumhur İttifakı ve AK Parti’nin üstünlüğünü haykırıyor” dedi.

Pazarlıkları ortaya döküldü telaşları ondan

Pazar günü İstanbul’da yapılacak mitinge de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüzyılın mitingini yapacağız inşallah. TEKNOFEST bu alanı gençlerimiz için geleceğin sembolü haline getirdi. Bay Bay Kemal ne yapıyor? O da Atatürk Havalimanını ABD’lilere verme vaadi veriyor. Her geçen gün bu zatın kimlere ne sözler verdiği ortaya dökülmeye başladı. Sadece tefecilerle değil, terör örgütleriyle de masaya oturmuşlar. Pazarlıkları ortaya döküldü, telaşları ondan… Birilerinden aferin almak için yapmayacağı hiçbir şey yok. Buna ülkeyi, devleti terör örgütlerine teslim etmek de dahildir. Biz milletimizin duası için çalışmaya, çabalamaya devam ediyoruz. Gerekli cevap 14 Mayıs’ta sandıklardan çıkacaktır.”

Kandil’i başlarına geçireceğiz

Türkiye’nin terörle mücadele politikası konusunda da açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararlılık mesajı verdi. Erdoğan şunları kaydetti: “Milli güvenliğimizi tehdit eden terör örgütleriyle tarihimizin en önemli mücadelesini verdik. Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te bunları yok ettik. Bugün söylüyor ya ‘Bahar gelecek’ diye, baharı biz getirdik zaten. Nerede getirdik? İnlerine girerek o bölgelerde getirdik. Hepsi Kandil’e yığıldılar. Oradan sesleniyorlar fakat Kandil’i de bunların başına geçireceğiz, o günler de yakın.

Sınır ötesi harekâtlarımız bitmiş değildir. Sadece doğru zamanı bekliyoruz. Orada umduğunu bulamayanlar bu sefer karşımıza masa çıkarttılar.“



#Recep Tayyip Erdoğan
#Seçim
#Kemal Kılıçdaroğlu
#TVNET
#Yeni Şafak
1 yıl önce