Yaşlı hacılara helikopter servisi

.
00:00, 24/10/2012, ÇarşambaG: Güncelleme: 00:04, 24/10/2012, Çarşamba
Yeni Şafak
Yaşlı hacılara helikopter servisi
Yaşlı hacılara helikopter servisi

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl bir ilke imza atarak ağır hasta olan hacı adaylarını ambulans helitopterle Arafat dağına çıkaracak

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet Mekke Hastanesini ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile Aziziye bölgesindeki hastaneye gelen Bozdağ, Başhekim Selami Kılıç'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra hastanede tedavi gören hacı adaylarını ziyaret eden Bozdağ ve Görmez, geçmiş olsun dileklerini iletti. Bozdağ ve Görmez'i karşılarında gören hastalar ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

CAMİ İÇİN YARDIM İSTEDİ

Hastanede görevli doktor ve sağlık personelinin kendileriyle yakından ilgilendiklerini belirten hastalar, bu organizasyonu sağlayan yetkililere teşekkürlerini iletti. İçinde bulunduğu servis aracının kaza yapması sonucu yaralanan ve vücudunda kırıklar bulunan 69 yaşındaki Mehmet Ali Özen ise Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan, Ankara'nın Bağlum semtinde yaşadığını ve yapımı süren mahalle camisinin tamamlanması için yardım talep etti. Bakan Bozdağ ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hacı adayı Özen'e inşaatın tamamlanması için gerekli yardımın yapılacağı sözünü verdi.

Bozdağ, hastaların tedavilerinin büyük bir özenle gerçekleştirildiğini ifade ederek, 'Hastalarımızdan aldığımız bilgilere göre de gayet olumlu bir sağlık hizmeti verilmektedir. O yüzden ben hastalarımıza hizmet eden hekimlerimizi, diğer sağlık personeli ve görevlileri tebrik ediyorum. Burada tedavi gören bütün hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Umarım hepsi sağlıklarına eskisi gibi kavuşurlar' dedi. Tedavileri süren hacı adaylarının Arafat'a ve hac ibadetinin gerekleri için gitmesi gereken yerlere Diyanet İşleri Başkanlığının ambulanslarıyla götürülerek yardımcı olunacağını kaydeden Bozdağ, durumu kritik olan hastaların da helikopterle sevk edileceğini söyledi. Bakan Bozdağ, Diyanet Mekke Hastanesinde soydaş ve akraba topluluklardan hac ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gelen hacı adaylarına da hizmet verildiğini sözlerine ekledi.


Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026