|

4 Ağustos ehliyet soruları ve cevap anahtarı açıklandı mı? MEB ehliyet soruları

4 Ağustos tarihinde sürücü adaylarını yakından ilgilendiren ehliyet sınavı gerçekleştirildi. Yılda beş kez gerçekleştirilen ve 4 Ağustos tarihinde üçüncüsü yapılan ehliyet sınavının soruları ve cevap anahtarı ise büyük bir merakla bekleniyor. Peki MEB tarafından herhangi bir açıklama yapıldı mı? Ehliyet soruları ve cevap anahtarı açıklandı mı?

Yeni Şafak
09:44 - 5/08/2018 Pazar
Güncelleme: 09:48 - 5/08/2018 Pazar
Diğer
Ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?
Ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?

Sürücü adaylarının merakla beklediği ehliyet soruları ve cevap anahtarı herkesin merak konusu oldu. Ehliyetlerini alarak direksiyon başına geçmek isteyen sürücü adayları 4 Ağustos tarihinde sınavda ter döktüler. Barajı geçenler ise direksiyon sınavına girerek sürücü belgesini eline alabilecek. Şimdiden kaç net yaptıklarını merak edenler ise soruların açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. Peki MEB 4 Ağustos ehliyet sorularını ve cevap anahtarını açıkladı mı?

Ehliyet soruları ve cevap anahtarı açıklandı mı?

MEB tarafından ehliyet soruları ve cevap anahtarı henüz açıklanmadı ancak önceki sınavlar baz alınırsa soruların birkaç gün içerisinde erişime açılması bekleniyor.

Ehliyet sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB akademik takvimine göre 4 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen ehliyet sınavının sonuçları 16 Ağustos tarihinde erişime açılacak.

Ehliyet sınav baraj puanı kaç?

Yazılı sınavda baraj puanı 70'dir. Bu yıl ilk olarak 10 Şubat'ta yapılan sınavda; 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 tane trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 soruyu adaylar cevapladı. Adaylara yöneltilen 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmek için hak kazanabilecek.

Ehliyet sınavında soru sayısı kaçtır?

Sürücü adayları içerisinde ilk defa ehliyet alacaklar Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı yazılı veya e-sınav teorik uygulamasında başarılı olmak zorundadırlar. 50 sorunun yöneltildiği sınavda 100 tam puan üzerinden 70 ve üzeri puan alanın başarılı sayılacağı ilgili yönetmelikte belirtilmiştir.

İlkyardım: 12

Trafik: 23

Motor: 9

Trafik adabı: 6

Sınavın geçersiz sayıldığı durumlar

a. Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

b. e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,

c. Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi,

ç. Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi (Bu durum sınav yapılan salonda salon görevlilerince düzenlenen tutanakta belirtilecektir. Söz konusu aday gerekli işlemin yapılması için Genel Müdürlük tarafından Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bildirilecektir),

d. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,

e. e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,

f. Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.


10 Ağustos ehliyet sınavı soruları ve cevap anahtarı açıklandığı andan itibaren haberimizde.


#Ehliyet sınav soruları
#Ehliyet soruları
#Ehliyet soruları cevap anahtarı
#10 Ağustos ehliyet sınavı
6 yıl önce