|

Fenerbahçe Sporting Lizbon maç özeti! Sporting Lizbon 1-2 Fenerbahçe-Video

Sporting Lizbon Fenerbahçe maç özeti haberimizde. Hazırlık maçları kapsamında Sporting Lizbon ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Yeni transferlerin de oynadığı maçta Fenerbahçe rakibine yenildi ve ikinci hazırlık maçından da mağlubiyetle döndü. İşte Sporting Lizbon Fenerbahçe maç özeti.

Yeni Şafak
08:59 - 13/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 09:28 - 13/07/2017 Perşembe
IHA
Sporting Lizbon 1-2 Fenerbahçe
Sporting Lizbon 1-2 Fenerbahçe

Sporting Lizbon Fenerbahçe maç özetini sizler için hazırladık. Fenerbahçe, İsviçre’de Portekiz ekibi Sporting Lisbon ile oynadığı hazırlık maçında 2-1 mağlup oldu. İşte Sporting Lizbon Fenerbahçe maç özeti...



Yeni sezon hazırlıkları kapsamında, ikinci kamp dönemi için İsviçre’nin Lozan şehrinde bulunan Fenerbahçe, Portekiz’in Sporting Lisbon takımıyla Censuy Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleye sarı-lacivertliler, “Volkan Demirel, Şener, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Nabil Dirar, Alper Potuk, Valbuena, Robin van Persie” 11’i başladı.

Karşılaşmayı Lizbon 32. dakikada Bas Dost ve 75. dakikada Doumbia’nın attığı goller ile 2-1 kazandı. Fenerbahçe’nin tek golünü ise 40. dakikada Dirar kaydetti.

Fenerbahçe, 5 Temmuz Cumartesi günü Fransa’nın Olympique Marsilya, 17 Temmuz Pazartesi günü İspanya’nın Athletic Club Bilbao ve 19 Temmuz Çarşamba günü Fransa’nın AS Monaco takımlarıyla karşılaşacak.

Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı, Sporting Lisbon maçı öncesinde sarı-lacivertlileri ziyaret etti.
Maç özeti

32. dakikada, ceza sahasına yapılan ortada boşa çıkan kaleci Volkan'ın hatasını değerlendiren Bas Dost, topu ağlara gönderdi: 1-0

39. dakikada, Şener'in ortasında Nabil Dirar topu filelerle buluşturdu: 1-1

69. dakikada, Roman Neustaedter başına aldığı darbe sonucu oyundan alındı.

79. dakikada, Seydou Doumbia'nın kafa vuruşunda top ağlara gitti: 2-1

Sarı-lacivertli takım, müsabakadan 2-1 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmaya iki takımın da taraftarları yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı ve Cenevre Başkonsolosu Hüseyin Barbaros Dicle de karşılaşmayı izledi.

Hasan Ali Kaldırım maça yüzü koruyan bir maskeyle çıktı. Yeni transferlerden Mehmet Ekici ise sakatlığı nedeniyle oynamadı.


Maçın adamı Valbuena

Öte yandan, maçın adamı seçilen Fenerbahçeli Mathieu Valbuena'ya İsviçre saati hediye edildi.

Valbuena, maçın ardınan gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"En önemli nokta benim maçın adamı seçilmem değil, takımın gelişimi. İlk oynadığımız Juventus Bükreş maçıyla kıyaslarsak bu maçtaki gelişimimizi biz takım içinde görüyoruz. İkinci maçımızı geride bıraktık ama iyiye gidiyoruz. Bu maçtan da mağlubiyetle ayrıldık. Ancak temel nokta bizim şu anda göstermiş olduğumuz bu gelişim. Özellikle ilk yarıda çok iyi bir görüntü ortaya koyduk. Takım halinde oynadık. İyi bir blok olmayı başardık saha içerisinde. Bu gelişime devam etmemiz gerekiyor. Bizim için kıymetli nokta bu."


#Fenerbahçe
#Sporting Lizbon
#Fenerbahçe Sporting Lizbon maç özeti
7 yıl önce