|

İstanbul'daki iftar çadırları listesi! 2016 İstanbul sahur çadırı!

2016 Ramazan ayına girilmesi ile birlikte İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için iftar çadırı listesini haberimizde sizlere sunuyor. İstanbul'daki ilçelerde iftar çadırı nerede kuruluyor? sorusu merak konusu oluyor. Genelde çalışıp eve yetişemeyenler, öğrenciler ve maddi durumu iyi olmayanlar için iftar çadırları her yıl olduğu gibi kurulmaya devam ediyor.

Yeni Şafak
16:29 - 7/06/2016 Salı
Güncelleme: 13:44 - 7/06/2016 Salı
Diğer

İstanbul'daki iftar çadırları listesini sizlere sunuyoruz. 2016 Ramazan ayının gelmesi ile iftar çadırı kurulan ilçelerin listesini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz.



İFTAR ÇADIRI NEDİR?


İftar çadırı, Ramazan ayında oruç tutan müslümanların iftarlarını açmaları için kurulmuş olan büyük çadıra verilen addır. Şehirlerin belirli noktalarında belediyeler, dernek ve vakıflar ya da hayırseverler tarafından finanse edilir. İçinde yemek yemeğe gelen herkese bedava yemek dağıtımı yapılır.



İSTANBUL İFTAR ÇADIRLARI NEREDE KURULDU


İstanbul'da iftar çadırları, 2015 yılında Gaziosmanpaşa merkez, Bakırköy, Bakırköy Belediyesi Fildamı Konser alanında, Sultangazi Belediyesi her gün ayrı bir mahallede iftar sofrası kuruldu. Beşiktaş Ortaköy, Barbaros Meydanı ve Abbasağa Parkı'nda, Eyüp Belediyesi, meydanda, Esenyurt'ta Cumhuriyet meydanında, Üsküdar sahilde, Tuzla Sahil Tören Alanında, Şişli Meydanda, Beykoz meydanda, Güngören belediyesi merkez de iftar çadırları ve sokak iftarları kuruldu. 1-2016 yılında istanbuk da kurulacak olan iftar çadırları ile ilgili olarak istanbuk belediyesi tarafında bir açıklama yapılamadı. Bu nedenle bu yıl İstanbul'da kurulacak olan iftar çadırlarının da aynı yerlerde kurulacağı tahin ediliyor.



RAMAZAN SOFRALARININ BULUŞMA NOKTASI; SOSYAL TESİSLER


Avrupa ve Anadolu yakasının en güzel 15 farklı noktasında hizmet sunan Sosyal Tesislerde, Ramazan ayına özel menü seçenekleriyle iftar sofraları şenlenecek. Her gün değişen menü seçeneklerinde Osmanlı-Türk mutfağının geleneksel lezzetleri konuklara özel hazırlanıyor. Set menü olarak kişi başı fiyatı geçen sene olduğu gibi 30 TL'den sunulan iftar yemeği seçeneklerinde zengin iftariye tabağı, çorba, ara sıcak, kırmızı et yemeği, salata, tatlı ve içecek bulunuyor. Arnavutköy, Avcılar, Beykoz Koru, Beykoz Sahil, Çamlıca, Dragos,Florya, Fethipaşa,Gözdağı, Haliç, İstinye, Kasımpaşa, Küçükçekmece, 1453 Topkapı, Zeytinburnu Sosyal Tesisleri hizmet verecek.



İSTANBUL GAZİOSMANPAŞA'DAKİ MAHALLE İFTAR ÇADIRLARI TAKVİMİ İSE ŞÖYLE


6 Haziran Pazartesi / Merkez Mahallesi / Belediye Bahçesi



7 Haziran Salı / B.H.Paşa Mahallesi / 1045 Sokak



8 Haziran Çarşamba / Bağlarbaşı Mahallesi / Bağlarbaşı Caddesi



9 Haziran Perşembe / Fevzi Çakmak Mahallesi /774 Sokak



11 Haziran Cumartesi / Şemsipaşa Mahallesi / Sokullu Mehmet Paşa Caddesi



14 Haziran Salı / Kazım Karabekir Mahallesi / Kapalı Cadde



15 Haziran Çarşamba / Karadeniz Mahallesi / 1116 Sokak



16 Haziran Perşembe / Karayolları Mahallesi / Fatih Camii Bahçesi



17 Haziran Cuma / Yenidoğan Mahallesi + Karlıtepe Mahallesi / Göçmenler Sokak



20 Haziran Pazartesi / Pazariçi Mahallesi / Şehit Tamer Vardar Caddesi



21 Haziran Salı / Sarıgöl Mahallesi / Nazlı Sokak



27 Haziran Pazartesi / Yıldıztabya Mahallesi / Yaylabaşı Sokak



29 Haziran Çarşamba / Hürriyet Mahallesi / 500 Evler Caddesi (Kapalı Cadde)



1 Temmuz Cuma / Mevlana Mahallesi / Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Parkı



4 Temmuz Pazartesi / Yeni Mahalle / Yeni Mahalle Caddesi



İSTANBUL FATİH BELEDİYESİ - SULTANAHMET İFTAR ÇADIRLARI


Fatih Belediyesi giderlerinin büyük bölümü hayırsever vatandaşlar tarafından karşılanacak iftar çadırları kuracak. Bu çadırlar, Çarşamba Çukurbostan, Gazi Kara Ahmet Paşa Camii Topkapı ve Arakiyeci Mehmet Ağa Cami Mevlanakapı'da yer alacak ve iftar saatinde binlerce vatandaşa yemek dağıtılacak.



İftar Çadırında, İlk İftar


Karabük Belediyesi tarafından kent meydanına kurulan iftar çadırı, Ramazan ayının ilk günü büyük ilgi gördü. Karabük Belediyesinin organizesinde hayırsever iş adamlarının destekleriyle Karabük'te hazırlanan iftar çadırı ilk iftarını verdi.


Karabük Belediyesi tarafından Kent Meydanında kurulan 600 kişilik iftar çadırı hizmet vermeye başladı. Karabük'lü birçok vatandaşta Ramazan Ayının ilk orucunu Kent Meydanında kurulan çadırda açtı. İlk iftarda evlerine yetişemeyenler, sosyal bir ortamda iftarını açmak isteyenler ve fakir aileler iftar çadırına akın etti. Geçtiğimiz yılda aynı yerde kurulan çadırda 600 kişiye iftar sofrası açan Karabük Belediyesi, hizmetine bu yılda devam etti. Ramazan ayının son gününe kadar devam edecek uygulama, vatandaşların iftarlarını rahatça açmalarına olanak sağlayacak. Kent Meydanında, dar gelirli ve iftara yetişemeyen vatandaşlar için kurulan iftar çadırında ilk gün yaklaşık 700 kişi orucunu açtı.



Belediyenin iftar çadırına büyük ilgi


Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı, Ramazan ayının ilk gününde büyük ilgi gördü.


Feki Teyran Parkı arkasında bulunan alanda kurulan iftar çadırında, aralarında HDP Van Milletvekili Adem Geveri'nin de bulunduğu yetkililerçadıra gelenlere yemek dağıttı. Yoğun ilgi gören iftar çadırında 3 çeşit sıcak yemek ikram edilirken, bu yıl Ramazan boyunca her gün 3 bin kişi yemek dağıtılacağı belirtildi. Öte yandan Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından belirlenen 100 aileye Ramazan ayı boyunca evlerine yemek bırakılacak.



2016 Ramazan ayına girilmesi ile birlikte İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için iftar çadırı listesini haberimizde sizlere sunuyor. İstanbul'daki ilçelerde iftar çadırı nerede kuruluyor? sorusu merak konusu oluyor. Genelde çalışıp eve yetişemeyenler, öğrenciler ve maddi durumu iyi olmayanlar için iftar çadırları her yıl olduğu gibi kurulmaya devam ediyor.







#İstanbul
#İftar
#İftar çadırı
#İstanbul iftar çadır listesi
8 yıl önce