|

Ahmetcan Kaplan Ajax'ta

Trabzonspor’da Ahmetcan Kaplan’ın Ajax’a transfer süreci tamamlandı. Kopenhag maçının ardından Hollanda’ya geçen Ahmetcan, Ajax ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak. Bordo mavililer bu transferden 9.5 milyon euro ve sonraki satıştan yüzde 15 pay elde edecek.

Haber Merkezi
13:29 - 17/08/2022 Çarşamba
Güncelleme: 13:33 - 17/08/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Trabzonspor altyapısından yetişen Ahmetcan Kaplan, geçen sezon A Takıma yükseldi.
Trabzonspor altyapısından yetişen Ahmetcan Kaplan, geçen sezon A Takıma yükseldi.

Trabzonspor’da bir süredir gündemde olan Ahmetcan Kaplan’ın Ajax’a transferi nihayete eriyor. Hollanda kulübü ile bordo-mavililer arasında anlaşma sağlandığı öğrenildi. Bordo mavili ekip, Ajax’ın 9,5 milyon euro bonservis bedeli ve bir sonraki satıştan yüzde 15 pay teklifini kabul etti.

5 yıllık sözleşme imzalayacak

Trabzonspor’un Kopenhag ile oynadığı Şampiyonlar Ligi play-off ilk maçı için kafileyle birlikte Danimarka’ya giden Ahmetcan, karşılaşmanın ardından Hollanda’ya geçti. 19 yaşındaki stoper, Amsterdam’daki sağlık kontrollerinin ardından Ajax ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak. Trabzonspor altyapısından yetişen Ahmetcan Kaplan, geçen sezon A Takıma yükseldi.

  • Taksitle ödenecek
  • Türk futbol tarihinin en önemli transferlerinden biri gerçekleşirken bordo-mavililer, Hollanda ekibi ile 9.5 milyon euro’ya anlaştı. Trabzonspor, bir sonraki satış karından yüzde 15 pay alacak. 9.5 milyon euro’nun 4.5’u peşin olarak ödenecek, 5 milyon euro ise iki taksit halinde yatırılacak.

#Trabzonspor
#Ahmetcan Kaplan
2 yıl önce