|

Fırtına ADIN'ı tura yazdırdı

Kıbrıs Rum ekibi Apollon Limassol'u Olcan (3) ve Soner'in golleriyle yenen Trabzonspor, 12 Aralık'ta Lazio ile İtalya'da grup liderliği mücadelesi verecek

.
00:00 - 29/11/2013 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 29/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Fırtına ADIN'ı tura yazdırdı
Fırtına ADIN'ı tura yazdırdı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde tarih yazdı. Tarihinde ilk kez katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nde yer alan Karadeniz ekibi, J Grubu'nda Kıbrıs Rum Kesimi'nde 2-1 yendiği Apollon Limassol'u Avni Aker'de 4-2 mağlup ederek maçların bitimine 1 hafta kala adını son 32 takım arasına yazdırdı. 23. dakikada Malouda'nın sağdan ortasında, ceza alanı içindeki Olcan Adın'ın kafa vuruşunda, top kalecinin müdahalesine rağmen filelere giderken Trabzonspor da maçta 1-0 öne geçti. 25. dakikada Henrique ile verkaç yaparak sağdan ceza alanına giren Olcan'ın pasında yakın mesafedeki Soner Aydoğdu'nun şutunda, top kaleci Hidi'den döndü. Dönen top ile tekrar buluşan Soner, bu kez topu ağlarla buluşturdu: 2-0.

İkinci yarının başlarında Henrique ile net bir gol fırsatından yararlanamayan Trabzonspor 61. dakikada Kadir Keleş'in pasında Olcan'ın golüyle skoru 3-0 getirdi. 68. dakikada Gneki'nin golüyle Apollon farkı ikiye indirdi: 3-1. 80. dakikada Rum ekibinin kazandığı penaltıyı Sangoy gole çevirinci maça az da olsa heyecan geldi: 3-2. Ancak 83. dakikada Olcan'ın frikik golüyle Trabzonspor sahadan 4-2 galip ayrıldı.

Akçay'dan Terim'e milli takım mesajı!

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Apollon Limassol maçı sonrası A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'e mesaj yolladı! Akçay, 'Müsabaka kariyerimiz açısından önemliydi ve alnımızın akıyla geçmiş olmak gurur veriyor. İkinci yarı 10 dakikalık uyku dönemi var. Bu bizi tedirgin etse de maçı baştan sona forse ettik. Hem bize hem Türkiye'ye hayırlı olsun. Bir üst tura çıkmak gurur verici' dedi. Akçay, bazı oyuncuların milli takıma alınmadığı sorusu üzerine, 'Milli takıma adım atabilecek kalitede oyuncularımız var. Olcan, Onur, Mustafa bunlardan bazıları. Bence Milli Takıma da katkımız olur diye düşünüyorum. Olursa, Fatih hoca bizi tercih ederse gurur verici olur' diye konuştu.

Sadece kulüp bayrakları çekildi

Maç öncesi stattaki bayrak direklerine sadece kulüp bayrakları ve UEFA bayrağı çekildi. Bordomavili taraftarlara maç öncesi stat girişlerinde Türk bayrakları ve bordo-mavi bayraklarlar dağıtıldı. Taratfarlar, bu bayrakların yanı sıra yanlarında getirdikleri büyük Türk bayraklarını da tribünde açtılar. Maç öncesi statta Mehter Marşı da çalındı.

Tarihe geçen Olcan: Büyük gurur duydum

Trabzonspor'un 3 golünü atan Olcan Adın Avrupa kupalarında bordo-mavililer adına hat-trick yapan ilk oyuncu olarak kulüp tarihine geçti. Olcan, maç sonrası yaptığı açıklamada, 'Takımda inişler çıkışlar her zaman olabilir. Biz de insanız, kopukluklar olabiliyor. Avrupa Ligi'nde bu da bir gerçek ama lige de gereken önemi verip seri galibiyetler alacağız. Tarihe geçtiğim için büyük gurur duydum' dedi.

Golü eşine armağan

Trazonspor'un ikinci golünü atan Soner Aydoğdu, secdeye giderken daha sonra topu formasının içine koydu. Genç futbolcu maçtan sonra yaptığı açıklamada, 'Eşim 4 aylık hamile. Allah izin verirse bir çocuğumuz olacak. Ben de golü hediye etmek istedim' dedi.

Zokora cezalı

Son dakikalarda sarı kart gören Zokora cezalı duruma düştü. Fildişili futbolcu Lazio deplasmanında oynamayacak.

Lazio takibini sürdürdü : 2-0

Bordo-mavili takımın yer aldığı J Grubu'ndaki diğer karşılaşmada Polonya temsilcisi Legia Varşova, evinde İtalyan ekibi Lazio'ya 2-0 mağlup oldu. İtalyan ekibi 24. dakikada Brayan Perea'nın golüyle devreyi 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda 57. dakikada Felipe Anderson ile bir gol daha bulan Lazio, maçtan 2-0 galip ayrılarak grupta ikinci sıradaki yerini korumuş oldu. Bu sonuçla Lazio, gruptan çıkmayı garantilerken, Polonya ekibi ise 5. maç sonunda da puanla tanışamadı.


10 yıl önce