|

KIBRIS harekâtı

Devre arası tatilini yavru vatanda geçiren Beşiktaş Teknik Direktörü, yardımcılarıyla birlikte takip ettiği oyuncuların maç kasetlerini izliyor

Süleyman Hatısaru
00:00 - 31/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:11 - 31/12/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
KIBRIS harekâtı
KIBRIS harekâtı

Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba'ya tatil yok. Devre arasını Kıbrıs'ta geçiren Aybaba, burada solbek ve forvet transferi için ince eleyip sık dokuyor. Yardımcıları Recep Çetin ve Ulvi Güveneroğlu ile birlikte Kıbrıs'ta adeta kampa giren tecrübeli teknik adamın, yanında götürdüğü maç görüntülerini en ince ayrıntısına kadar izlediği öğrenildi. Aybaba ve ekibinin takip ettiği futbolcular arasında Ehsan Hajsafi, M'Baye Niang, Zoumane Camara, Taiwo, Emre Öztürk ve Emrah Başsan gibi isimler yer aldığı kaydedildi.

Ehsan Hajsafi: İran'ın Tractor Sazi Tabriz takımında forma giyen Hajsafi 22 yaşında ve hücuma yönelik orta sahada görev yapıyor. İran Milli Takımı'nda da forma giyen genç yıldız, takımın vazgeçilmez isimlerinden.

M'Baye Niang: Milan'ın 18 yaşındaki Fransız forveti, bu sezon 3 kez ligde 1 kez de İtalya Kupası'nda forma giydi. Toplamda ligde 16 dakika sahada kalan genç yıldızın 2017 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.

Zomane Camara: Sezon sonu PSG'de sözleşmesi sona erecek Fransız futbolcu 33 yaşında. 6'sı PSG'de olmak üzere 9 sezon Fransa Ligi deneyimi olan Camara, 300'ü aşkın maç oynadı. Solbekte görev yapan tecrübeli oyuncu, düşük maliyeti nedeniyle son derece cazip.

Taye Taiwo: Dinamo Kiev'de ilk yarıyı kiralık olarak geçiren 27 yaşındaki Nijeryalı'nın bonservisi Milan'da. 7 sezonluk Marsilya serüveninin ardından Milan'a transfer olan Taiwo, 1 yıl QPR'a ardından da Kiev'e kiralandı.

Emre Öztürk: 20 yaşındaki genç futbolcu, maç deneyimi az isimlerden. Teknik direktör Samet Aybaba, genç forveti uzun soluklu hedefleri arasında tutuyor.

Emrah Başsan: Antalya'nın 20 yaşındaki forveti, düşünülen bir diğer genç isim. Bu sezon 8 kez Süper Lig deneyimi yaşayan Emrah, 431 dakika sahada kaldı. Pendik'ten alınan Emrah, geçen sezon 33 maç oynayıp, takımın vazgeçilmezlerinden oldu.

Yekta transferi şarta bağlı

Quaresma'yı kadrosuna katmak isteyen G.Saray yönetimi, Beşiktaş yönetiminden süre isterken transferin gerçekleşmesi Eskişehirspor Kulübü'ne de bağlı. Beşiktaş'ın Quaresma'nın sözleşmesinde yazan 5 Milyon Euro ücrete karşılık G.Saray'dan istediği Yekta ve Baros'un transferi için yönetici Abdurrahim Albayrak'ın teknik direktör Fatih Terim ile görüştüğü, tecrübeli teknik adamın da Eskişehirspor'dan Alper Potuk'un alınması halinde Yekta'nın Beşiktaş'a transferine izin verebileceğini söylediği öğrenildi.

Hasan Türk'e ehliyet fırçası

Teknik direktör Samet Aybaba'nın Beşiktaş'ın gelecek vaad eden ismi Hasan Türk'ü tesislerden fırçalayarak kovduğu öğrenildi. İlk yarı tatili öncesi yaşanan bu olayda ehliyeti olmadığı halde maç başı taksitleriyle kendisine araba satın alan Hasan Türk'ü araç kullanırken gören Aybaba, küplere bindi. Aybaba'nın oyuncusunu 'Daha yolun başındasınız yaptığınız hareketlere bir bakın. Ehliyetin olmadan nasıl araç kullanıyorsun. Gözüm seni görmesin' diyerek azarladığı ve tesislerden kovduğu belirtildi.

Rüştü Rizespor yolunda

Sezon başında Beşiktaş ile yolları ayıran Rüştü Reçber, eski hocasıyla tekrar buluşmak üzere. Çaykur Rizespor'un başına geçen teknik direktör Mustafa Denizli'nin eski öğrencisi Rüştü Reçber'i hem kaleci hem de kaleci antrenörü olarak takımında istediği öğrenildi. Denizli'nin yardımcı antrenörleri olarak da Rizespor'da eski Beşiktaşlı İbrahim Üzülmez ile Yusuf Şimşek görev yapacak.

11 yıl önce