|

Milli Takım forvet arıyor: Gözler 25 milyon Euro'luk genç yeteneğin üzerinde

A Milli Futbol Takımımızın bu milli arada göze çarpan en önemli eksikliği forvet hattındaki alternatifsizlikti. Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan Ay-Yıldızlı ekipte dışarıda yetişen Türk futbolcular üzerine de ciddi bir araştırma yapılmaya başlandı. Bu isimler arasında öyle biri var ki onun için belki de çok geç kalmış olabiliriz.

20:45 - 15/10/2020 Perşembe
Güncelleme: 22:31 - 17/10/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Rhian Brewster, Liverpool'da geleceğin yetenekleri arasında gösteriliyordu.
Rhian Brewster, Liverpool'da geleceğin yetenekleri arasında gösteriliyordu.

Türk Milli Takımı'nda uzun süredir alttan gelebilecek yeni bir forvet bekleniyor. Burak Yılmaz'ın ilerlemiş yaşı, Cenk Tosun'un sakatlık süreci ve Enes Ünal'ın yeterli performansı gösterememesi sonrasında bu bölgede kimin oynayacağı merak konusu oldu.

Alttan gelen iyi bir forvet oyuncusunun olmaması sebebiyle dışarıda yetişen ve Türk Milli Takımı'nda oynayabilecek oyuncular araştırılmaya başlandı. Bu isimler arasında en dikkat çeken oyuncuların başında ise bu yaz transfer döneminde Sheffield United'ın 25 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Rhian Brewster geliyor. Annesi Türk olan Brewster, 3 yıl önce düzenlenen U17 Dünya Kupası'nda İngiltere Milli Takımı ile gol kralı olmuştu.

Gelinen noktada İngiltere'nin muhteşem hücum hattında forma şansı bulması zor gözüken oyuncunun Türk Milli Takımı'nın kıskacında olduğu belirtiliyor. İngiltere Milli Takımı'nın da yakından takip ettiği oyuncunun İngiltere için şans bulamaması sebebiyle Türkiye'den gelen teklifi değerlendirebileceği aktarılıyor.

Rhian Brewster ile ilgili dikkat çeken bilgiler;
  • -Alt yaş kategorilerinin hepsinde İngiltere Milli Takımı forması giydi.
  • -İngiltere U17 Milli Takımı ile çıktığı 23 maçta 20 gol atma başarısı gösterdi.
  • -3 sene önce Hindistan'da düzenlenen U17 Dünya Kupası'nda gol kralı oldu. (5 maçta 7 gole imza attı)
  • -Brewster'in Annesi Kıbrıs Türkü. Anne Hülya, oğlunun futbolcu olabilmesi ve eğitimi için işlettiği kuaför dükkanının bir kısmını satmış.
  • -Chelsea alt yapısında futbola başladı, Liverpool akademisine geçiş yaptı. Burada Klopp'un dikkatini çekti. Tecrübe kazanması için Swansea'ye kiralandı.
  • -Bu sezon sonunda Liverpool'a döndü. Sheffield United, 20 yaşındaki forvete büyük bir yatırım yaptı ve 25 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı.
#Rhian Brewster
#Türkiye
#Milli Takım
#İngiltere
3 yıl önce
default-profile-img