|

Rusya'da haftanın görünümü

Rusya Premier Lig'in 9. haftasında Spartak Moskova ile golsüz berabere kalan Zenit, bu sezon ilk puan kaybını yaşasa da açık ara liderliğini sürdürdü. Yıllar sonra Süper Lig'e dönen Torpedo Moskova ise hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor.

Aa
00:00 - 30/09/2014 Salı
Güncelleme: 13:53 - 30/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Rusya'da haftanın görünümü
Rusya'da haftanın görünümü

Murat Yakın'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Spartak Moskova'yı evinde ağırlayan Zenit, mücadeleden 0-0 berabere ayrılarak puanını 25'e çıkardı.

Zenit'in en yakın rakibi CSKA Moskova ise gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmada deplasmanda Ural ile karşılaştı. Maçın ilk yarısında evsahibi ekip Edgar Manucharyan ile öne geçse de Moskova temsilcisi Alan Dzagoev ve Roman Eremenko ile cevap vererek 2-1 önde kapadı. İkinci yarıda ise Ural'dan Fedor Smalov ve Aleksandr Erokhin gollerine Fildişili golcü Seydou Doumbia 2 kez karşılık verdi ve CSKA maçtan 4-3 galip ayrılarak Zenit ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi.

Gökdeniz Karadeniz'in 90 dakika forma giydiği haftanın kapanış karşılaşmada ise Rubin Kazan, sahasında Torpedo Moskova'yı 2-1 ile geçti. Sovyetler Birliği yıllarının en güçlü takımlarından biri olan Torpedo bu sezonki hayal kırıklığını sürdürdü.

Gol krallığı

Rusya ligindeki gol krallığı yarışını, 7 golü bulunan Zenitli Jose Rondon önde götürüyor. Venezuelalı forveti, 6 golle Spartak Moskova'dan Artem Dzyuba, 5'er golle de Dinamo Moskova'dan Alexander Kokorin, Zenit'ten Hulk ve CSKA Moskova'dan Bibars Natcho izliyor.

Toplu Sonuçlar

Ural Yekaterinburg - CSKA Moskova: 3-4

Mordovya Saransk - FK Ufa: 0-2

Zenit St. Petersburg - Spartak Moskova: 0-0

Dinamo Moskova - Kuban Krasnodar: 2-2

Lokomotiv Moskova - Amkar Perm: 3-1

FK Krasnador - Arsenal Tula: 3-0

Terek Grozni - FK Rostov: 2-1

Rubin Kazan - Torpedo Moskova: 2-1

10. hafta programı
18 Ekim:
Amkar - Dinamo Moskova, CSKA Moskova - Kuban, FK Krasnodar - Zenit, Lokomotiv Moskova - Terek
19 Ekim:
Ural - Spartak Moskova, Arsenal Tula - Rostov
20 Ekim:
Ufa - Torpedo Moskova, Rubin Kazan - Mordovya4
10 yıl önce