|

Türkiye'nin konuğu Arnavutluk

A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri H Grubu 7. maçında bugün İstanbul'da Arnavutluk ile karşılaşacak.

09:00 - 11/10/2019 Cuma
Güncelleme: 09:10 - 11/10/2019 Cuma
AA
A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 Elemeleri H Grubu'nda Arnavutluk ile karşılaşacak.
A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 Elemeleri H Grubu'nda Arnavutluk ile karşılaşacak.

EURO 2020 Elemeleri H Grubu'nda A Milli Takımımız Arnavutluk ile karşılaşacak. Geride kalan 6 maçta; 5 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Milliler 15 puan ile grupta 1. sırada yer alıyor. A Milli Takımımız tek yenilgisini İzlanda deplasmanında 2-1 ile almıştı. Rakibimiz Arnavutluk ise 3 galibiyet ve 3 mağlubiyetle 9 puan ile 4. sırada yer alıyor.

  • Türkiye-Arnavutluk maçı ne zaman saat kaçta ve hangi kanalda yayınlanacak?
  • A Milli Futbol Takımımız, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu 7. maçında 11 Ekim Cuma günü (bugün) sahasında Arnavutluk ile karşı karşıya gelecek. Ülker Stadı'nda oynanacak mücadele saat 21.45'te başlayacak ve TRT 1'den naklen yayınlanacak.
  • Müsabakada, Romanya Futbol Federasyonundan hakem Ovidiu Hategan düdük çalacak. Hategan'ın yardımcılıklarını Octavian Sovre ve Sebastian Gheorghe yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Sebastian Coltescu olacak.
Muhtemel 11'ler

Türkiye:
Mert Günok, Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Merih Demiral, Umut Meraş, Mahmut, Ozan Tufan, İrfan Can, Kenan Karaman, Cenk Tosun, Burak Yılmaz
Arnavutluk:
Strakosha, Lenjani, Hysaj, Djimsiti, Dermaku, Ismajli, Keidi Bare, Memushaj, Gjasula, Manaj, Cikalleshi

Zeki Çelik ve Merih Demiral'dan Arnavutluk maçı öncesi açıklamalar

Euro 2020 Elemeleri H Grubu'nda 11 Ekim'de Arnavutluk, 14 Ekim'de Fransa ile karşı karşıya gelecek olan A Milli Futbol Takımı'nda futbolcular Zeki Çelik ile Merih Demiral, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Konya'daki Fransa galibiyetinin ardından Lille'deki takım arkadaşlarının kendisini tebrik ettiğini anlatan Çelik, "Konya'da konsantre olduk, inandık ve onlardan daha iyi oynadık. Onlar kötüydü, biz ise çok iyi oynadık. Lille'de herkes beni tebrik etti. İnşallah onları orada yenmek nasip olur. Fransa'daki maça da motive çıkacağız" şeklinde konuştu.

Son olarak Yusuf Yazıcı'nın Lille'deki performansına da değinen Zeki Çelik, "Yusuf'un alışma süreci iyi gidiyor. Benim için de iyi oldu. Bence çok başarılı olacak. Hocalarımız ona fazlasıyla inanıyor, Fransa'da çok iyi işler yapıp adından söz ettirecektir" ifadelerini kullandı.

Oynayacakları iki karşılaşmanın da gruptaki konumları açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Merih Demiral da, "Arnavutluk içerisinde güzel bir hava var. Son maçlarında dört gol attılar. Avrupa elemelerinde en az gol yiyen takımlardan biriyiz. Bu maçlarda da gol yemeden üç puan kazanıp, yolumuza devam edeceğiz. Bizim için her iki maç da çok önemli. Arnavutluk maçını kazanırsak grupta çok iddialı hale geleceğiz. Bu iki maç da çok kritik. İyi puanlar alacağımızı düşünüyorum" dedi.


Juventus'tan takım arkadaşı Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo'nun üst üste kazandıkları Andorra ve Moldova galibiyetlerinden sonra kendisini tebrik ettiğini söyleyen savunma oyuncusu, "İki galibiyet alıp gittiğimizde beni tebrik etti. Türk halkını çok seviyor. Matuidi ise tribünden çok etkilenmiş. Önümüzdeki maçlarda güzel oyunumuzu ortaya çıkarırız" ifadelerini kullandı.

Milli takımda aday kadroya çağırılan ancak sakatlığı nedeniyle ameliyat edilen Dorukhan Toköz, dışında eksik bulunmuyor.

Türkiye'nin yer aldığı grupta TSİ 21.45'te İzlanda-Fransa ve Andorra-Moldova maçları da oynanacak.

Millilerin 575. maçı

A Milli Futbol Takımı, Arnavutluk karşılaşması ile birlikte 575. kez sahaya çıkacak. Milliler, 96 yıllık tarihinde 303’ü resmi, 271’i özel 574 maçta, 1’i hükmen olmak üzere 219 galibiyet alırken, 222 kez rakiplerine mağlup oldu. 133 mücadelede ise berabere kaldı. Geride kalan müsabakalarda 759 kez gol sevinci yaşarken, kalesinde 822 gole engel olmadı.

12. randevu

Milli Takım, Arnavutluk ile bugüne kadar 11 kez karşılaştı. 7’si resmi, 4’ü özel olmak üzere oynanan karşılaşmalarda ay-yıldızlılar, rakibini 5 kez mağlup etti. 4 kez Arnavutluk’a mağlup olan Milliler, 2 kez de berabere kaldı. İki takım arasında son olarak H Grubu’nun ilk maçında 22 Mart’ta oynanan müsabakayı Türkiye 2-0’lık skorla kazanmıştı.

Şenol Güneş’in 59. milli heyecanı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, ay-yıldızlı takım ile bugüne kadar 58 karşılaşmada görev yaptı. Söz konusu müsabakalarda Güneş’in öğrencileri 30 kez galibiyet sevinci yaşarken, 13 beraberlik ve 15 mağlubiyet aldı. Türkiye, Güneş yönetiminde 90 gol atarken, kalesinde 53 gol gördü.

Aday kadro

A Milli Takım'ın Arnavutluk maçı aday kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Kaleciler:
Mert Günok (Medipol Başakşehir), Gökhan Akkan (Çaykur Rizespor), Sinan Bolat (Royal Antwerp), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)
Savunma:
Mehmet Zeki Çelik (Lille), Nazım Sangare (Antalyaspor), Çağlar Söyüncü (Leicester City), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Merih Demiral (Juventus), Ozan Kabak (Schalke 04), Umut Meraş (Le Havre), Ömer Bayram (Galatasaray)
Orta saha:
Deniz Türüç, Emre Belözoğlu, Ozan Tufan (Fenerbahçe), Efecan Karaca (Aytemiz Alanyaspor), Yusuf Yazıcı (Lille), Abdulkadir Parmak (Trabzonspor), Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci (Medipol Başakşehir), Okay Yokuşlu (Celta Vigo), Hakan Çalhanoğlu (Milan)
Forvet
: Burak Yılmaz (Beşiktaş), Cenk Tosun (Everton), Enes Ünal (Real Valladolid), Kenan Karaman (Fortuna Düsseldorf).


#A Milli Futbol Takımı
#Arnavutluk
#EURO 2020
#Futbol
#türkiye
4 yıl önce
default-profile-img