|

Ortadoğu Uzmanı Zahide Tuba Kor 'Suriyeliler savaşmayıp kaçtılar mı?' sorusuna yanıt verdi: Mücadele sadece silahla yapılmaz

Hüseyin Berk
00:57 - 9/02/2024 Cuma
Güncelleme: 01:05 - 9/02/2024 Cuma
Yeni Şafak

Ortadoğu Uzmanı ve Yazar Zahide Tuba Kor, tvnet canlı yayınında, ülkemizde de büyük bir algı malzemesi haline getirilen "Suriyeliler savaşmayıp kaçtılar mı?" sorusuna yanıt verdi. Savaşta mücadelenin tek boyutlu olmadığını vurgulayan Kor, "Suriyeliler savaşmıyor olsaydı bu kadar çok ülke buraya girer miydi acaba?" dedi. İsrail'in Filistin'deki katliamlarından da örnekler veren Kor, "Bir şeyle mücadelenin tek polisi silah değildir. Bunun siyasi, sanatsal ve propagandayla mücadele boyutu da vardır." diye konuştu.

İsmail Halis'in sunumuyla her Perşembe akşamı tvnet'te canlı yayınlanan Bin1 programının bu haftaki konuğu Ortadoğu Uzmanı ve Yazar Zahide Tuba Kor oldu.

Kor, ülkemizde de büyük bir algı malzemesi haline getirilen
"Suriyeliler savaşmayıp kaçtılar mı?"
sorusuna yanıt verdi.

"İran, Irak, Afganistan, Rusya'dan savaşçılar boşuna mı Suriye'ye girdi?"

"Zaten savaşmadıkları için rejim güçleri, İranlı müttefiklerini aldı değil mi? Hizbullah'ı çağırdı yetmedi. Pakistan'dan, Irak'tan, Afganistan'dan savaşçıları çağırdı. Yetmedi. İran Devrimi muhafızlarını soktu yetmedi. İran'ın milli ordusunu soktu yetmedi. Ve Rusya'yı çağırdı."
diyen
"Suriyeliler savaşmıyor olsaydı bu kadar çok ülke buraya girer miydi acaba? Bu soruyu sormak lazım. Yani keyif olsun diye mi girdiler?"
ifadelerini kullandı.

"Mücadelenin sadece silahla değil, siyasi sanatsal ve propaganda boyutu da var"

Bir toplumun tamamen savaşmasını beklemek kadar bir akıl tutulmasının olmadığını vurgulayan Kor,
"Bir şeyle mücadelenin tek polisi silah değildir. Bunu siyasi mücadele boyutu vardır. Sanatsal mücadele boyutu vardır. Basınla, propagandayla mücadele boyutu vardır. Hastalara bakarak, hastalara şifa vererek mücadele boyutu vardır. Gençlere eğitim vererek mücadele boyutu vardır.
" dedi.
İsrail'in Filistin'de katlettiklerinden örnekler veren Kor,
"İsrail neden Hanzala'nın karakterini çizeni suikastla öldürdü? Neden yazarları mühendisleri öldürdü? Dolayısıyla mücadelenin tek boyutu eline silah almak değildir. Tamam elinize silah aldınız. Peki silahla mücadele edenin de karnını doyurması lazım değil mi? Kurşun yiyerek insan ayakta kalmıyor. Peki siz bütün bir toplumunuzu savaşa seferber ederseniz, tarımı, hayvancılığı, gıdayı kim üretecek?"
diye konuştu.

#Zahide Tuba Kor
#Suriye
#Filistin
#Ortadoğu
3 ay önce