10:42, 25/07/2026, Cumartesi
Özgür Özel’in Yeni Parti hamlesi sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ilk mesaj
CHP’de 21 Mayıs’taki “mutlak butlan” kararının ardından yaşanan büyük ayrılık süreci siyasette deprem etkisi yaratırken, Özgür Özel ve beraberindeki 90 milletvekilinin Yeni Parti’yi kurması sonrası gözler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çevrildi. Kılıçdaroğlu’nun ilk değerlendirmesini kapalı bir sohbet ortamında yaptığı öğrenildi.
CHP Genel Merkezi’nde resmi MYK toplantısı yerine, dış politika kurulu toplantısının ardından 4-5 MYK üyesinin katıldığı “ayak divanı” olarak nitelendirilen bir sohbet gerçekleştirildi. Kılıçdaroğlu’nun burada yaptığı değerlendirmeler kulislerde dikkat çekti.
KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK MESAJ
Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, yakın ekibine yaptığı değerlendirmede, “Biz işimize gücümüze bakacağız” ifadelerini kullanırken, parti içi gelişmelere karşı daha “sakin ama kararlı” bir çizgi izleneceği mesajını verdi.
Kılıçdaroğlu’nun toplantıda şu ifadeleri kullandığı aktarıldı:
“Sevgili arkadaşlar, biz işimize gücümüze bakacağız. Halkın sorunlarının çözümüne odaklanacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak toplumun sorunlarını çözmek zorundayız. Bizim işimiz vatandaşın dertleriyle ilgilenmek. Siz de çalışmalarınıza devam edin.”
Parti kulislerinde bu sözlerin
‘yeni dönemin ilk işaretleri’
olarak yorumlandığı belirtiliyor.İSTANBUL PROGRAMI DİKKAT ÇEKTİ
Kılıçdaroğlu’nun yarın İstanbul’da düzenlenecek programa katılacağı da öğrenildi. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in organizasyonuyla Sarıyer Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde yapılacak törende partiye katılan 300 kişiye rozet takılacak. Törende temsili olarak 30 kişinin sahneye davet edileceği ve rozetlerin Kemal Kılıçdaroğlu tarafından takılacağı bildirildi.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.