23:18, 24/07/2026, CumaG: Güncelleme: 00:30, 25/07/2026, Cumartesi
Sinan Burhan CHP içindeki 'Truva'yı anlattı: Geçişler kademeli olarak sürecek
CHP'den ayrılan Özgür Özel liderliğindeki Yeni Parti'de sular durulmuyor. TV100 ekranlarında yayınlanan programda gazeteci Sinan Burhan, yeni kurulan partiyle ilgili çok konuşulacak bir kulis bilgisini paylaştı. Parti içi kopuşların planlı bir takvim dâhilinde ilerlediğini belirten Burhan, geçişlerin stratejik bir algı yönetimiyle zamana yayıldığını öne sürdü.
"Bize ilgi var mesajı için 10 milletvekili bekletiliyor"
Yeni Parti'nin vekil sayısını artırma stratejisine dikkat çeken Sinan Burhan, milletvekillerinin kademeli olarak katılım sağlayacağını ifade etti. Burhan, "30 Ağustos tarihinde 5 milletvekili daha Yeni Parti'ye katılacak. 1 Ekim tarihinde de yine 5 milletvekili katılacak. Diyorlar ki 'Biz 91 milletvekili değil, 100 vekille de kurabilirdik.' Ancak 'Bize ilgi var, algı devam ediyor' diyebilmek ve çekim merkezi imajını korumak için 10 vekil içeride bırakılmış. Bu tamamen taktiksel bir strateji" dedi.

Hedef Meclis'te 101 milletvekiline ulaşmak
Kademeli katılımların arkasındaki temel hedefe de değinen Burhan, Yeni Parti'nin Meclis'teki gücünü 101 vekille sembolik bir eşiğe taşımak istediğini aktardı. Belirlenen takvim doğrultusunda 30 Ağustos ve 1 Ekim tarihlerindeki katılımlarla birlikte yeni partinin Meclis aritmetiğindeki konumunun pekiştirilmesi planlanıyor.


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.