|
Anadolu kulüpleri yayın ihalesini bekliyor

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan bir haber yayıldı ve Süper Lig'in mevcut yayıncı kuruluşunun yola devam etmeyeceği iddia edildi. Hatta buna ilişkin Kulüpler Birliği'ne de bilgilendirme yapıldığını ben şahsen duydum. Yani tüm bu söylentiler birer iddiadan ibaret ancak bunun olabileceği de elbette ki muhtemel. Olası bir ayrılıkta neler olabileceği ise bence çok muallak. Spor yayıncılığı ile alakalı bu denli büyük bir organizasyonu yayınlama tecrübesi şu an hangi kuruluşta var bilmiyorum ancak sorun bundan çok işin maddi boyutunda. Gelirler çok düştü ancak yayından kazanılan rakamlar da özellikle Anadolu kulüplerini hiç tatmin etmiyor. Türk futbolu bu maddi açmazdan nasıl kurtulacak merak ediyorum.


Sorun var elbet ama kulüpler bu noktalara sorumsuzca harcamalar neticesinde geldi. Yani bunun suçlusunu arayacaksak bu tümden spor camiasının kendisidir. Yapılmayacak çok harcama yapıldı ve şimdi ne yazık ki tüm kaynaklar kurudu. Büyük takımların bunu kurtarma durumları bir nebze daha yüksek ancak özellikle Anadolu kulüpleri neredeyse hiçbir parasal kaynak bulamadan sezonu bitiriyorlar. Sponsorluklar da ekonomileri adına gider kaleminin çok altında kalıyor. Buna ek yayın gelirleri de düşünce ligde kaliteli takım bulmak imkansız hale gelecek. Ligdeki ilk iki sıranın kalanıyla oluşacak puan farkında işte bu faktörün de payı var. Samsunspor sahipli bir takım ve bu bağlamda daha güçlü görünüyor. Peki bu iş sonraki yıllarda nasıl bir boyut alacak? Güç dengesi bu kadar bozulursa ligimizde daha iyi olan takımlar da bu durumdan olumsuz etkilenir. Kaliteyi oluşturmak için kaliteli bir ortama ihtiyaç vardır. Biz futbolun tarafındayız ve arzumuz bu ligin daha iyi olması. Yeni yayın ihalesinde Anadolu kulüpleri muhakkak göz önünde bulundurmalı. Şuna da değinmeden geçemeyeceğim, alt liglerde ki ekonomik sorunlar daha da derin. Başta 1. Lig olmak üzere.


Elbette temennilerimizi yazdık çizdik ancak bu sese bir kulak verilmeli. Alanya'dan Gaziantep'e, Ankara'dan Sivas'a tüm ülke Süper Lig heyecanını kendi şehrine bekliyor. Ne olur bu mutluluğu insanımızdan mahrum bırakmayalım.

#Süper Lig
#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Trabzonspor
9 ay önce
Anadolu kulüpleri yayın ihalesini bekliyor
Ve gelecek geldi: Sadece “alo” diyecektik değil mi?
Vatana hizmet tertibinden maaşa bağlanan şâirimiz
Netanyahu soykırımı Batı Şeria’ya taşırıyor
Çorum kampımız da rüya gibi geçti “beşinci mevsim” gibi… (2)
AK Parti’de bir şey değişince her şey değişecek