|

Katil İsrail Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombaladı: TRT ekibinin olduğu gazeteciler yaralandı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombalaması sonucu aralarında TRT Arapça ekibinin de bulunduğu bir grup gazeteci yaralandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Gazze Şeridi'nde Filistinlileri acımasızca katleden İsrail ordusunun, bölgedeki insani durumu dünya gündemine taşıyan basın mensuplarını hedef almasını bir kez daha lanetliyoruz" dedi. Saldırı sonrası Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüşen Erdoğan, "İsrail zulmün bedelini ödeyecek" ifadelerini kullandı.

14:22 - 12/04/2024 Cuma
Güncelleme: 17:38 - 12/04/2024 Cuma
Yeni Şafak
Gazze'deki Nuseyrat Kampı'na yönelik saldırı sonucu TRT Arapça ekibindeki gazeteciler yaralandı
Gazze'deki Nuseyrat Kampı'na yönelik saldırı sonucu TRT Arapça ekibindeki gazeteciler yaralandı

İşgalci İsrail, yürüttüğü soykırım savaşını sürdürerek Gazze'de son 24 saatte birçok katliam yaptı. İsrail ordusu Gazze'deki TRT Arabi ekibinin aracını hedef aldı. Gazze’deki Nuseyrat Mülteci Kampı’nda canlı yayın hazırlığı yapan TRT Arabi ekip aracı, İsrail ordusu tarafından hava saldırısına uğradı.




İsrail tarafından hava saldırısına uğrayan TRT Arabi kameramanı Sami Şahada ağır yaralanarak, ameliyata alındı. Saldırı sonucu kameraman Şahada ayağını kaybetti. TRT Arabi muhabiri Sami Berhum ise olaydan yara almadan kurtuldu.

Erdoğan Filistin Başkanı Abbas ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda görüştü. Erdoğan,
"İsrail bu zulmün bedelini ödeyecek"
şeklinde konuştu.

AK Parti Sözcüsü Çelik: İsrail'in basın mensuplarını hedef almasını lanetliyoruz

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, X hesabından yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı'nı bombalaması sonucu aralarında TRT Arapça ekibinin de bulunduğu bir grup gazetecinin yaralanmasına ilişkin şunları kaydetti;


"Gazze Şeridi’nde Filistinlileri acımasızca katleden İsrail ordusunun, bölgedeki insani durumu dünya gündemine taşıyan basın mensuplarını hedef almasını bir kez daha lanetliyoruz.

Gazze’deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yaparken İsrail tarafından hava saldırısına uğrayan TRT Arabi ekibine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yaralanan muhabir Sami Şahada’ya şifa diliyoruz"
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

TRT Genel Müdürü Sobacı'dan ilk açıklama

Saldırıya TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı da tepki gösterdi.


Sobacı alçak saldırı sonrası yaptığı açıklamada, "
Katil İsrail, Nuseyrat Kampında TRT Arabi ekibimizin aracını hedef aldı. Maalesef freelancer kameramanımız Sami Şahada ayağını kaybetti, şu an ameliyatta. Muhabirimiz Sami Berhum’un durumu çok şükür iyi. Hiçbir ahlaki, hukuki, insani sınırı olmayan İsrail vahşetini lanetliyorum"
ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Altun: Gazze'de sözün bittiği yerdeyiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İsrail, şiddeti destekleyen bir kriminal aktördür" dedi.


Bakan Bolat: İsrail'in vahşet eylemlerini lanetliyorum

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,
"İsrail alçakça saldırılarına bir yenisini daha ekleyerek TRT mensubu gazetecileri hedef almıştır. Saldırıda ağır yaralanan TRT kameramanı Sami Şahada’ya Rabbimden acil şifalar diliyor, sahadaki gazeteci arkadaşlarımız başta olmak üzere TRT bünyesinde görev yapan tüm gazetecilere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

İsrail’in herhangi bir ahlaki sınır tanımaksızın yürüttüğü tüm vahşet eylemlerini lanetliyorum"
ifadelerini kullandı.


Numan Kurtulmuş'tan Gazze'de görevli gazetecilere 'geçmiş olsun' mesajı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazze'de TRT Arabi ekibinin İsrail'in saldırısına uğraması nedeniyle, bölgede görev yapan tüm basın mensuplarına 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Katil İsrail yönetiminin Gazze Nuseyrat Kampı'nda gazetecilere düzenlediği saldırıda yaralanan TRT Arabi kameramanı Sami Şahada'ya Rabb'imden acil şifa diliyor, sahada canları pahasına görev yapan tüm basın mensuplarına ve TRT ailesine 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum. Her geçen gün artan İsrail vahşeti karşısında mazlumun yanında yer alarak hakikati savunmaya devam edeceğiz. İsrail'in Gazze'de sürdürmüş olduğu katliam, bütün insanlık için yüz karası olmaya devam ediyor. Sistematik olarak işlenen bu insanlık suçuna karşı sessiz kalan uluslararası toplumun sesini yükseltmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.


İsrail saldırılarında 140 gazeteci hayatını kaybetti

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 140 gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.


İsrail ordusu dün, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde "sürpriz bir askeri operasyon" başlattığını açıklamıştı. İsrail'in evleri, camileri ve yolları hedef alan saldırılarında çok sayıda Filistinli ölmüş ve yaralanmıştı.



#israil
#TRT
#TRT Arapça
17 gün önce