Netanyahu’nun İran planı Mossad’ı karıştırdı: Seçim öncesi saldırı tartışması

21:26, 26/10/2026, Pazartesi
AA
Netanyahu’nun İran planı Mossad’ı karıştırdı: Seçim öncesi saldırı tartışması
Netanyahu’nun saldırı planının seçim öncesinde tartışma yarattığı öne sürüldü.

Mossad Direktörü Roman Gofman ile kurumun üst düzey yetkilileri arasında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun seçim öncesinde İran’a saldırı düzenlenmesi planı nedeniyle görüş ayrılığı yaşandı. Saldırının zamanlamasına ve seçimlere olası etkisine itiraz eden istihbarat yetkililerinin, siyasi meselelerle güvenlik konularının birbirine karıştırıldığını savunduğu öne sürüldü.

İsrail dış istihbarat servisi Mossad Direktörü Roman Gofman ile servisin üst düzey yetkilileri arasında, seçim öncesinde İran'a saldırı düzenlenmesi konusunda tartışma yaşandığı iddia edildi.

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesinin haberinde, Gofman'ın, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun salı günü yapılacak seçimler öncesinde İran'a saldırı düzenlenmesi yönündeki planlarını desteklediği ileri sürüldü.

Üst düzey istihbaratçılar Gofman'a karşı çıktı

Habere göre, ismi açıklanmayan üst düzey kaynaklar, Netanyahu'nun seçimler öncesinde İran'a saldırı düzenlenmesi planını destekleyen Gofman ile üst düzey Mossad yetkilileri arasında gerginlik yaşandığını aktardı.

Mossad Direktörü olarak atanmadan önce Netanyahu'nun askeri sekreterliğini yapan Gofman'a karşı çıkan üst düzey istihbarat görevlileri, saldırının zamanlaması ve yarın yapılacak seçimlere etkisi konusunda endişelerini dile getirdi.

Üst düzey Mossad yetkilileri tartışma sırasında Netanyahu'nun karar verme yeteneğini sorgularken siyasi meselelerle güvenlik meselelerinin birbirine karıştırıldığını söyledi.

Mossad açıklama yapmaktan kaçındı

Habere ilişkin açıklama yapan Mossad, "kapalı kapılar ardında yürütülen görüşmeler hakkında yorum yapmaktan" kaçındı.

Açıklamada, kurum içerisinde çeşitli bakış açılarının dile getirildiği mesleki diyaloğun sürdüğü belirtilerek "Kurumu ve personelini siyasi arenanın dışında tutmak, faaliyetlerine veya tutumuna siyasi saik atfetme girişimlerinden kaçınmak yerinde olacaktır." ifadesi kullanıldı.

Netanyahu'nun, salı günü yapılacak seçimlerden önce İran'a saldırı düzenleme isteği nedeniyle Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir'den de tepki gördüğü belirtildi.

İsrail'de yapılacak parlamento seçimlerinde 30'dan fazla parti Meclis'teki 120 sandalye için yarışacak.

Yerel saate göre salı günü 07.00'de (TSİ 08.00) başlayacak oy kullanma işlemi 22.00'de (TSİ 23.00) sona erecek ve ardından sandık çıkış anketleri açıklanacak.


Pezeşkiyan’dan İslam ülkelerine birlik mesajı: Her mutabakatı destekliyoruz
Dünya
Pezeşkiyan’dan İslam ülkelerine birlik mesajı: Her mutabakatı destekliyoruz
Mekke İttifakı üyesi ülkeler Tahran'da bir araya geldi
Dünya
Mekke İttifakı üyesi ülkeler Tahran'da bir araya geldi
Mısır’dan Suudi Arabistan kararı: Askeri destek talebine onay çıktı
Dünya
Mısır’dan Suudi Arabistan kararı: Askeri destek talebine onay çıktı
İsrail'de seçimlere bir gün kala Netanyahu'dan tuhaf paylaşım
Dünya
İsrail'de seçimlere bir gün kala Netanyahu'dan tuhaf paylaşım

Başlıklar :İranisrailMOSSAD
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026