Amacımız motosikletliler için kaskoyu ulaşılabilir kılmak

04:00, 22/01/2026, Perşembe
Yeni Şafak
Amacımız motosikletliler için kaskoyu ulaşılabilir kılmak
Ahmet Yaşar

Küçük primlerle büyük risklerin paylaşıldığı, sade ve herkesin erişebileceği bir kasko modeli oluşturduklarını ifade eden Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, “Amacımız kaskoyu motosiklet kullanıcıları için de ulaşılabilir bir güvence haline getirmek olacaktır. Artık motosikletliler için kasko bir lüks olmaktan çıktı” dedi.

Motosiklet kullanıcıları için uzun yıllardır pahalı olduğu düşünülen kasko sigortasında yeni bir dönem başlıyor. Yüksek primler ve sınırlı teminatlar nedeniyle kasko yaptırmakta zorlanan motosikletliler, Quick Sigorta'nın yeni ürünü KASKONOMİQ ile daha uygun koşullarda güvenceye kavuşuyor. Quick Sigorta tarafından geçen Kasım ayında sunulan KASKONOMİQ, yapılan son düzenlemeyle motosikletleri de kapsayacak şekilde genişletildi. Böylece kasko, motosiklet kullanıcıları için lüks olmaktan çıkıp, daha ulaşılabilir bir sigorta ürünü haline geldi. Türkiye’de motosikletler için klasik kasko ürünleri, araç yaşı ve kullanım şekli gibi nedenlerle çoğu zaman yüksek primli oluyor ya da hiç teklif alınamıyor.

2025 yılı Kasım ayında satışa sunulan KASKONOMİQ, 26 Aralık 2025 itibarıyla motosiklet kullanıcılarına yönelik kullanım tarzı seçimi ile güncellendi ve bu kronik soruna çare olacak bir model ortaya çıkmış oldu. Bu modelde, hasar durumunda araç bedelinin %75’i sigorta şirketi tarafından karşılanıyor. %25’lik bölüm ise sigortalının sorumluluğunda kalıyor. Böylece büyük riskler sigorta şirketine devredilirken, primler daha düşük seviyelerde tutulabiliyor.

Araç yaşı ve sürücü yaşı sınırlaması olmadan sunulan KASKONOMİQ, motosikletler için deprem, sel, yangın, terör, halk hareketleri ve doğal afetleri kapsayan geniş teminatlar içeriyor.

Üründe servis seçimi serbest bırakılırken; çekici, kurtarma ve yılda bir kez yedi güne kadar ikame araç hizmeti de poliçeye dahil ediliyor. Geliştirdiğimiz bu ürün, motosiklet kullanıcılarının “Kaskom olsun ama bütçemi zorlamasın” beklentisine yanıt veriyor.

KASKO BİR AYRICALIK OLMAKTAN ÇIKMALI

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, ürünle ilgili yaptığı açıklamada, kaskolu araç oranının hâlâ düşük seviyelerde olduğuna dikkat çekti. Araç parkının yaşlanmasının riski artırdığını belirten Yaşar, “Riskin büyük bölümü hâlâ sigorta sisteminin dışında, araç sahiplerinin üzerinde kalıyor. KASKONOMİQ modeliyle bu yapıyı değiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Motosikletlerin de kapsama alınmasını bu yaklaşımın bir parçası olarak değerlendiren Yaşar, “Küçük primlerle büyük risklerin paylaşıldığı, sade ve herkesin erişebileceği bir kasko modeli oluşturduk. Amacımız kaskoyu motosiklet kullanıcıları için de ulaşılabilir bir güvence haline getirmek. Artık motosikletliler için kasko bir lüks değil” ifadelerini kullandı.

Yaşar, ürünün özellikle; aracının yaşı nedeniyle klasik kasko yaptıramayanlar, küçük hasarları kendisi karşılayıp, büyük riskleri sigortaya devretmek isteyenler ve hasar anında servis, çekici ve ikame araç gibi desteklere hızlı ulaşmak isteyen motosiklet kullanıcıları için ciddi avantajlar sağladığını vurguladı.


EYT misali emeklilik fırsatı GÜMÜŞ tepside sunuldu! 3600-4500-7200 prim günü olana erken emeklilik şansı doğdu
Özgün
EYT misali emeklilik fırsatı GÜMÜŞ tepside sunuldu! 3600-4500-7200 prim günü olana erken emeklilik şansı doğdu
Kademeli emeklilik çıkacak mı son durum nedir Meclis'e geldi mi torba yasada var mı?
Özgün
Kademeli emeklilik çıkacak mı son durum nedir Meclis'e geldi mi torba yasada var mı?
Torba Yasa detayları tek tek sıralandı: Staj ve çıraklık sigorta başlangıcı sayılacak mı, Meclis gündeminde var mı?
Özgün
Torba Yasa detayları tek tek sıralandı: Staj ve çıraklık sigorta başlangıcı sayılacak mı, Meclis gündeminde var mı?


Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026