|

MÜSİAD, Gayrimenkul Kıymetler Borsası kurdu

MÜSİAD Türkiye’deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin 7/24 elektronik ortamdan yapıldığı Gayrimenkul Kıymetler Borsası (GABORAS) kurdu. MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, konut ve iş yeri gibi projelerle ilgili gerçek ve şeffaf bilgilere ulaşımı kolaylaştıracak borsa sayesinde yabancıya gayrimenkul satışları arttıracağını söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:25 - 20/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Saniyeler süresinde tapu değişimi yapılacak.
Saniyeler süresinde tapu değişimi yapılacak.

MÜSİAD tarafından Türkiye'deki gayrimenkullerin alım-satım ve kiralama gibi işlemlerinin 7 gün 24 saat elektronik ortamdan yapılabilmesi, konut ve iş yeri gibi projelerle ilgili gerçek ve şeffaf bilgilere ulaşımın kolaylaşması, sektörün yabancıya satışının katlanarak artması amacıyla Gayrimenkul Kıymetler Borsası AŞ (GABORAS) kuruldu. Derneğin, faaliyet gösterdiği 78 ülkede bizzat tanıtacağı, 2019'un ilk çeyreğinde hizmete alınması beklenen projede iş süreçlerinin tamamı ve teknolojik altyapının yüzde 60'ı tamamlandı. Projede çok küçük oranda da olsa Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'ın da ortaklığı var. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce dile getirdiği Gayrimenkul Kıymetler Borsası'nın kurulması için dernek önderliğinde GABORAS'ın kurulduğunu söyledi.



MİLLİ BİR PLATFORM OLACAK

Kaan, “Amacımız; Cumhurbaşkanımızın 2014’te dile getirdiği Gayrimenkul Kıymetler Borsası ile sektörün sürdürülebilir, şeffaf ve tanımlı hale gelmesi; ortak, çok dilli ve en ileri teknolojik imkanları kullanan güven esaslı, milli bir platform üzerinden taşınmazların yönetilmesidir” dedi. Türkiye'de 158 milyon tapu olduğu bilgisini veren Kaan, bu tapuların tümünün bir ekonomik değer ihtiva ettiğini, sadece geçen yıl tapuda 8 milyondan fazla işlem yapıldığını aktardı. Kaan, 2017'de 1,4 milyondan fazla konutun el değiştirdiğini kaydetti.

  • Saniyeler süresinde tapu değişimi
  • GABORAS Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun ise yazılım ve teknik altyapı olarak borsanın Türkiye’nin en gelişmiş projesi olduğunu belirtti. Altun, “Taşınmaz varlık odaklı süreçleri, dijital elektronik ortamlarda anlık izlenebiliyor, ölçülebilir, değerlendirilebiliyor, görselleştirilerek paylaşılabiliyor ve raporlanabiliyor. Proje ile saniyeler içerisinde şeffaf ve güvenli borsa ortamında tapu değişim işlemleri güvenle yapılabilecek” dedi.

#MÜSİAD
#Gayrimenkul
6 yıl önce