Önceki gün vefat eden katılım bankacılığının emektar ismi Osman Akyüz, dün Kocaeli Kartepe’de son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Maşukiye Merkez Camii’nde, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından merhum Akyüz’ün naaşı, Maşukiye Çiftlik (Dörtyol) Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bankacılık, finans, iş ve siyaset dünyasından tanıdık çok sayıda ismin katıldığı cenaze töreninde Akyüz’ün ailesi taziyeleri kabul etti.

CENAZE NAMAZINI İL MÜFTÜSÜ KILDIRDI

İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu’nun kıldırdığı cenaze namazına Albayrak Grubu'ndan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak, Yönetim Kurulu Başkanvekili Nuri Albayrak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Albayrak katıldı. Törene ayrıca eski bakanlardan Osman Pepe, Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Kocaeli Milletvekili Sami Çakır, Kartepe Belediye Başkanı M. Mustafa Kocaman, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Murat Yılmaz, Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, Türkiye Katılım Bankaları Genel Sekreteri İsmail Vural başta olmak üzere çok sayıda kişi hazır bulundu. Katılım bankacılığının emektar isimlerinden Osman Akyüz, geçtiğimiz cumartesi günü Balıkesir’de geçirdiği beyin kanamasının ardından önceki gün hayatını kaybetmişti.

KATILIM BANKACILIĞINA HİZMETLE GEÇEN BİR ÖMÜR

1954 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Osman Akyüz, 1977 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Meslek hayatına 1978 yılında Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanlığı görevinde başlayan Akyüz, 1983 yılında özel sektöre geçti. 1983-1985 yılları arasında büyük bir inşaat grubunda Mali Danışman ve Denetim Elemanı olarak görev yaptı. Akyüz, 1985 yılında Albaraka Türk Katılım Bankası ailesine katıldı. Albaraka Türk Genel Müdürlüğü, Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Sekreterliği gibi önemli görevleri uzun yıllar yapan Akyüz, yaklaşık 43 yıllık bankacılık ve işletmecilik deneyimine sahip bir isimdi.


Osman Akyüz vefat etti
Ekonomi
Osman Akyüz vefat etti
Kardeşinin ölüm haberini canlı yayında alan Mustafa Karataş'ın metaneti dikkat çekti
Hayat
Kardeşinin ölüm haberini canlı yayında alan Mustafa Karataş'ın metaneti dikkat çekti

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026