Türkiye'nin 40 yıllık zeytin markası konkordato ilan etmişti: Mahkemeden kritik karar
12:09, 25/08/2026, SalıG: Güncelleme: 12:15, 25/08/2026, Salı
Diğer

40 yıllık dev zeytin markasına konkordato kararı.
40 yıllık zeytin markasında konkordato süreci başladı. Avrupa ve iç piyasada ürünleri bulunan şirket için mahkeme 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi.
Manisa'nın Akhisar ilçesinde fabrikası bulunan Baktat Zeytin Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ile şirket sahibi Ali Baklan hakkında yürütülen konkordato sürecinde yeni karar çıktı. Bursa 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, borçlular hakkında 21 Ağustos 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 yıllık kesin mühlet verilmesine hükmetti.1986 yılında Türkiye'de kurulan ve zeytin ürünlerini hem Avrupa pazarına hem de yurt içine sunan şirket, yaşadığı finansal sıkıntıların ardından konkordato sürecine girdi. Geçici mühlet döneminin ardından verilen kesin mühlet kararıyla süreç yeni bir aşamaya taşındı.
KONKORDATO KOMİSER HEYETİ YENİLENDİ
Mahkeme, daha önce görevlendirilen geçici konkordato komiserlerinin görevlerini sona erdirirken, yeni konkordato komiser kurulunun atanmasına karar verdi. Mynet'in haberine göre bu kapsamda Hukukçu Hakan Yıldız, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Engin Dinçeli ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Birol Aslan komiser olarak görevlendirildi.

Ekonomi
24 ülkeye ihracat yapıyordu: 61 yıllık şirket iflas etti

Gündem
3 gün boyunca sistemler kapanacak: İşlem yapılmayacak

Ekonomi
Üretiminin yüzde 60'ını ihraç ediyordu: Türkiye'nin ünlü markası iflas etti

Ekonomi
Ünlü çikolata markası iflasın eşiğinde: Nut Master'dan konkordato
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.