Maliye'ye yeni bakan yardımcısı

04:00, 21/10/2026, Çarşamba
Yeni Şafak
Maliye'ye yeni bakan yardımcısı
Kutluhan Taşkın.

Osman Çelik'in istifasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcılığı görevine Kutluhan Taşkın atandı. SPK Başkanı Mahmut Sütcü ve KGK Başkanı İbrahim Ömer Gönül ise görevden alındı.

Ekonomi bürokrasisinde yaşanan iki ayrılığın ardından, gerçekleşen atamalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Osman Çelik’ten boşalan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine Kutluhan Taşkın getirildi. Taşkın, son olarak Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Daha önce sağlık sorunları gerekçesiyle istifa ettiğini açıklayan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Mahmut Sütcü’nün ise görevden alındığı ortaya çıktı.

İBRAHİM ÖMER GÖNÜL KGK’DAKİ GÖREVİNDEN ALINDI

Aynı zamanda fon krizine ilişkin soruşturması süren ve bir önceki dönemde SPK Başkanlığı görevini yürüten İbrahim Ömer Gönül’ün Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurulu (KGK) Başkanlığı görevinden alındığı duyuruldu. Öte yandan Gelir İdaresi Başkanlığı'na (GİB) Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Candan atandı. Gelir İdaresi Başkan Yardımcılıklarına da Hazine ve Maliye Bakanlığı Teftiş Başkanı Kaan Kasım, Gelir İdaresi Daire Başkanları Zekayi Çenge ile Hüseyin Azili'nin ataması gerçekleştirildi. Gelir İdaresi Daire Başkanlığına Ferhat Dinçer'in ataması yapıldı.


Togg kampanyasında aylık taksitler belli oldu! Togg T10X alacaklara 800 bin TL faizsiz kredi müjdesi
Ekonomi
Togg kampanyasında aylık taksitler belli oldu! Togg T10X alacaklara 800 bin TL faizsiz kredi müjdesi
Yağışlarla birlikte adeta ormandan adeta fışkırdı: Başta İtalyanlar, Fransızlar, İspanyollar olmak üzere Avrupa ülkeleri kapışıyor
Ekonomi
Yağışlarla birlikte adeta ormandan adeta fışkırdı: Başta İtalyanlar, Fransızlar, İspanyollar olmak üzere Avrupa ülkeleri kapışıyor
Asırlık gelenekle üretiliyor, 100 kilosundan 35 kilo çıkıyor: Bitlis'in sadece 13 köyünde üretiliyor
Ekonomi
Asırlık gelenekle üretiliyor, 100 kilosundan 35 kilo çıkıyor: Bitlis'in sadece 13 köyünde üretiliyor

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026