VakıfBank’tan 750 milyon dolarlık yeni sürdürülebilir eurobond ihracı

15:17, 03/07/2025, Perşembe
Yeni Şafak
VakıfBank’tan 750 milyon dolarlık yeni sürdürülebilir eurobond ihracı
VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih.

VakıfBank, yılın ilk sürdürülebilir eurobond ihracını başarıyla tamamlayarak bu alandaki lider konumunu perçinledi. Birçok kıtadan uluslararası yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği 5 yıl vadeli 750 milyon dolar tutarındaki ihracın getirisi yüzde 7,375; kupon oranı ise yüzde 7,25 olarak gerçekleşti.

Fonlama yapısında en fazla sürdürülebilir temalı kaynağa sahip banka olduklarını vurgulayan
VakıfBank
Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, işleme ilişkin yaptığı değerlendirmede:
"Uluslararası sermaye piyasalarındaki en aktif Türk bankalarından biri olarak, 750 milyon ABD doları tutarında, 5 yıl vadeli yılın ilk sürdürülebilir eurobond ihracını başarıyla tamamlamış bulunuyoruz.

İhraç tutarının 2,5 katı talep geldi


Söz konusu işleme, Amerika ve İngiltere başta olmak üzere çok sayıda ülkeden 100’ü aşan yatırımcının yoğun ilgisiyle, ihraç tutarının yaklaşık 2,5 katına ulaşan güçlü bir talep geldi. Böylece, ilk fiyat beklentisine göre 50 baz puan iyileşen işlemin getirisi %7,375, kupon oranı ise %7,25 olarak gerçekleşmiştir. Başarıyla gerçekleştirdiğimiz son işlemimizle birlikte Bankamızın sürdürülebilir eurobond ihraç büyüklüğü toplam tutarının 3 milyar dolar seviyesini aşmasıyla bu alanda Türk bankaları arasındaki lider pozisyonumuzu güçlendirdik. İşleme gelen güçlü talep uluslararası yatırımcıların ülkemize ve VakıfBank’a duyduğu güvenin açık bir göstergesidir"
ifadelerini kullandı.

"Ülkemize yeni kaynaklar temin etmeye devam edeceğiz"


VakıfBank’ın bu işlemle birlikte yılbaşından bu yana uluslararası piyasalardan sağladığı yeni kaynak tutarının 8,3 milyar dolara ulaştığını vurgulayan Üstünsalih sözlerini şöyle tamamladı:
"2025 yılının Şubat ayında kurumsal nitelikli yatırımcılarla gerçekleştirdiğimiz, 700 milyon ABD doları tutarındaki en büyük tutarlı ve en uzun vadeli DPR seküritizasyon işlemi ve Mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz 3 yıl vadeli, 4 milyar RMB tutarındaki Çin Kalkınma Bankası kredi anlaşmasının ardından, kaynak yapımızı çeşitlendirmek amacıyla 2020 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz sürdürülebilir eurobond ihraçlarına bir yenisini daha eklemiş bulunuyoruz. Çeşitlendirdiğimiz kaynak yapısı, uzun vadeli ve uygun maliyetli uluslararası fonlama imkânları ile yurt dışından ülkemize yeni kaynaklar temin etmeye devam edeceğiz."


Doğu Karadeniz'den ilk 6 ayda yapılan ihracat 814 milyon 976 bin dolara ulaştı
Ekonomi
Doğu Karadeniz'den ilk 6 ayda yapılan ihracat 814 milyon 976 bin dolara ulaştı
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026