Polisler için 2 bin konut geliyor: Başvuruda bu kriterlere öncelik verilecek

01:13, 18/09/2026, CumaG: Güncelleme: 01:14, 18/09/2026, Cuma
Yeni Şafak
Polisler için 2 bin konut geliyor: Başvuruda bu kriterlere öncelik verilecek

Polislere konut projesi için ilk adım Ankara’da atılıyor. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Polsan tarafından Sincan’da 2 bin konut yapılacağını, ev sahibi olmayan polislerin projeden uzun vadeli taksitlerle yararlanmasının planlandığını açıkladı. Başvurularda evi olmayan, eşi çalışmayan ve okul çağında çocuğu bulunan polislere öncelik verilecek. İstanbul’da ise polis lojmanı sayısının 5 bine çıkarılması hedefleniyor. Peki polis konut projesi ne zaman başlayacak, kimler başvurabilecek ve hangi şehirleri kapsayacak?

Polislere konut projesinin ayrıntılarını açıklayan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, ilk etabın Ankara’nın Sincan ilçesinde 2 bin konutla başlayacağını duyurdu. Polsan tarafından yürütülecek projede evi olmayan, eşi çalışmayan ve okul çağında çocuğu bulunan polislere öncelik verilmesi planlanıyor.

Polislere konut projesinin ayrıntılarını açıklayan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, ilk etabın Ankara’nın Sincan ilçesinde 2 bin konutla başlayacağını duyurdu. Polsan tarafından yürütülecek projede evi olmayan, eşi çalışmayan ve okul çağında çocuğu bulunan polislere öncelik verilmesi planlanıyor.


Polislere konut projesinin ilk etabı Ankara’da


Polislere konut projesi Ankara’nın Sincan ilçesinde başlayacak. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TGRT Haber’de yaptığı açıklamada Polis Sandığı Polsan’ın ev sahibi olmayan polislerin konut sahibi olabilmesi için maliyetine konut üretip uzun vadeli taksitlerle satış yapmaya yönelik çalışma başlattığını söyledi.


Çiftçi’nin verdiği bilgiye göre projenin pilot uygulaması Ankara’da gerçekleştirilecek. Polsan’ın Sincan’da TOKİ’den satın aldığı 86 dönümlük arazi üzerinde 2 bin konut inşa edilmesi planlanıyor.


İnşaat çalışmalarının yılbaşında başlamasının hedeflendiğini belirten Çiftçi, projenin daha sonra kiraların yüksek olduğu büyükşehirlere yayılmasının planlandığını ifade etti.


Polislere konut projesinin ilk etabı Ankara’daPolislere konut projesi Ankara’nın Sincan ilçesinde başlayacak. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, TGRT Haber’de yaptığı açıklamada Polis Sandığı Polsan’ın ev sahibi olmayan polislerin konut sahibi olabilmesi için maliyetine konut üretip uzun vadeli taksitlerle satış yapmaya yönelik çalışma başlattığını söyledi.Çiftçi’nin verdiği bilgiye göre projenin pilot uygulaması Ankara’da gerçekleştirilecek. Polsan’ın Sincan’da TOKİ’den satın aldığı 86 dönümlük arazi üzerinde 2 bin konut inşa edilmesi planlanıyor.İnşaat çalışmalarının yılbaşında başlamasının hedeflendiğini belirten Çiftçi, projenin daha sonra kiraların yüksek olduğu büyükşehirlere yayılmasının planlandığını ifade etti.

Kimlere öncelik verilecek?


Bakan Çiftçi, konutların kirada yaşayan polislere maliyetine ve uzun vadeli taksitlerle satılmasının öngörüldüğünü söyledi.


Projede açıklanan öncelik kriterleri şöyle:


  • Ev sahibi olmamak
  • Eşinin çalışmaması
  • Okul çağında çocuğunun bulunması


Çiftçi, diğer büyükşehirlerde de arsa temin sürecinin tamamlanmasının ardından yeni konut projelerinin başlatılmasının hedeflendiğini bildirdi.

Kimlere öncelik verilecek?Bakan Çiftçi, konutların kirada yaşayan polislere maliyetine ve uzun vadeli taksitlerle satılmasının öngörüldüğünü söyledi.Projede açıklanan öncelik kriterleri şöyle:Ev sahibi olmamakEşinin çalışmamasıOkul çağında çocuğunun bulunmasıÇiftçi, diğer büyükşehirlerde de arsa temin sürecinin tamamlanmasının ardından yeni konut projelerinin başlatılmasının hedeflendiğini bildirdi.

İstanbul’da lojman kapasitesi artırılacak


Polislerin barınma imkanlarına yönelik bir diğer çalışma ise İstanbul’da yürütülüyor. Çiftçi, polis teşkilatı için daha önce yapılan araç alımlarının ardından kaynakların bir bölümünün lojmanlara yönlendirileceğini açıkladı.


Bakan Çiftçi’nin verdiği bilgilere göre İstanbul’daki mevcut tablo şöyle:


  • Polisler için 1 milyar liralık lojman alımı gerçekleştirildi.
  • Kentte polislerin kullanımına sunulabilecek 3 bin 350 lojman bulunuyor.
  • İstanbul’da yaklaşık 55 bin polis görev yapıyor.
  • Çiftçi, lojmanlardan yararlanan polislerin oranını yaklaşık yüzde 3 olarak açıkladı.
  • İstanbul’daki lojman sayısının kısa süre içinde 5 bine çıkarılması hedefleniyor.


Çiftçi, emniyet, jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için daha önce gerçekleştirilen araç alımlarıyla 10 yaşından büyük araçların önemli ölçüde yenilendiğini, bundan sonraki dönemde barınma imkanlarının geliştirilmesine ağırlık verileceğini söyledi.

İstanbul’da lojman kapasitesi artırılacakPolislerin barınma imkanlarına yönelik bir diğer çalışma ise İstanbul’da yürütülüyor. Çiftçi, polis teşkilatı için daha önce yapılan araç alımlarının ardından kaynakların bir bölümünün lojmanlara yönlendirileceğini açıkladı.Bakan Çiftçi’nin verdiği bilgilere göre İstanbul’daki mevcut tablo şöyle:Polisler için 1 milyar liralık lojman alımı gerçekleştirildi.Kentte polislerin kullanımına sunulabilecek 3 bin 350 lojman bulunuyor.İstanbul’da yaklaşık 55 bin polis görev yapıyor.Çiftçi, lojmanlardan yararlanan polislerin oranını yaklaşık yüzde 3 olarak açıkladı.İstanbul’daki lojman sayısının kısa süre içinde 5 bine çıkarılması hedefleniyor.Çiftçi, emniyet, jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için daha önce gerçekleştirilen araç alımlarıyla 10 yaşından büyük araçların önemli ölçüde yenilendiğini, bundan sonraki dönemde barınma imkanlarının geliştirilmesine ağırlık verileceğini söyledi.


Sincan’daki konutlar uzun vadeli taksitle satılacak


Ankara Sincan’daki çalışma, polislerin satın alabileceği konutlardan oluşurken İstanbul’daki çalışma lojman kapasitesinin artırılmasına odaklanıyor.



Sincan’daki konutlar uzun vadeli taksitle satılacakAnkara Sincan’daki çalışma, polislerin satın alabileceği konutlardan oluşurken İstanbul’daki çalışma lojman kapasitesinin artırılmasına odaklanıyor.

Çiftçi’nin açıklamasına göre Sincan’daki 2 bin konutluk projenin ardından kiraların yüksek olduğu diğer büyükşehirlerde de arsa temin edilerek benzer çalışmaların başlatılması hedefleniyor.

Çiftçi’nin açıklamasına göre Sincan’daki 2 bin konutluk projenin ardından kiraların yüksek olduğu diğer büyükşehirlerde de arsa temin edilerek benzer çalışmaların başlatılması hedefleniyor.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026