|

Göztepe Fenerbahçe özet izle! Fenerbahçe sezona kötü başladı

Göztepe Fenerbahçe maç özetini haberimizden izleyebilirsiniz. 2017-2018 sezonu başladı ve sezonun ilk haftasında Fenerbahçe kötü bir başlangıç yaptı. Göztepe deplasmanına giden sarı lacivertliler deplasmandan 2-2 beraberlikle döndüler.

Yeni Şafak
08:34 - 13/08/2017 Pazar
Güncelleme: 08:42 - 13/08/2017 Pazar
AA
Göztepe Fenerbahçe özet izle
Göztepe Fenerbahçe özet izle

Göztepe Fenerbahçe maç özetini sizler için hazırladık. Süper Lig'in yeni takımlarından biri olan Göztepe, kendi evinde Fenerbahçe ile karşılaştı. Her iki takımın da etkin olduğu maçta Fenerbahçe, rakibiyle 2-2 berabere kaldı. İşte Göztepe Fenerbahçe maç özeti...

GÖZTEPE - FENERBAHÇE: 2-2

STAT: Bornova

HAKEM: Yaşar Kemal Uğurlu

GÖZTEPE: Beto, Sabri Sarıoğlu, Kadu, Peybernes, Leo, Rotman, Castro, Scarione (Dk. 90+4 Doğanay Kılıç), Gouffran (Dk. 76 Halil Akbunar), Jahovic, Ghilas (Dk. 90 Tayfur Bingöl)

TEKNİK DİREKTÖR: Tamer Tuna

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Isla, Neustaedter (Dk. 85 Muhammed Samed Karakoç), Skrtel, İsmail Köybaşı, Dirar (Dk. 68 Aatif Chahechouhe), Mehmet Topal, Josef de Souza, Valbuena, Alper Potuk, Van Persie (Dk. 68 Ahmethan Köse)

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Dk. 5 Alper Potuk, Dk. 64 Skrtel (Fenerbahçe), Dk. 8 Castro, 57 Scarione (Göztepe)

SARI KARTLAR: Dk. 23 Rotman, Dk. 87 Sabri Sarıoğlu, Dk. 90+2 Castro, 90+3 Beto (Göztepe), 90+4 Muhammed Samed Karakoç (Fenerbahçe)

Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun ilk maçında deplasmanda Göztepe ile karşılaşan Fenerbahçe'nin yeni oyuncularından 3'ü ilk 11'de şans buldu.

İzmir'in köklü kulüplerinden Göztepe, en son 2002-2003 sezonunda mücadele ettiği Süper Lig'e Fenerbahçe maçıyla döndü. Göztepe'nin cezası nedeniyle sarı-kırmızılı taraftarların izleyemediği müsabakaya karşılaşmanın hakemleri ve iki takımın futbolcuları birlikte "Şehitlerimizi saygıyla anıyoruz #iyikivarsınEren" yazılı pankartla çıktı.

Karşılaşmadan önce Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temasta şehit olan 16 yaşındaki Eren Bülbül ve Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Göztepe'de sahaya kaptan olarak çıkan Sabri Sarıoğlu ile Fenerbahçe Takım Kaptanı Volkan Demirel, seremoniden ve para atışından sonra tokalaşmadı.


- Fenerbahçe'de 3 yeni oyuncu

Transfer döneminde Mehmet Ekici, Carlos Kameni, Mathieu Valbuena, Nabil Dirar, Mouricio Isla, Roberto Soldado ve son olarak Giuliano Victor De Paula'yı dahil eden Fenerbahçe'de, Göztepe karşılaşmasında bu isimlerden 3'ü ilk 11'de şans buldu. Dirar, Isla ve Valbuena ilk 11'de başlarken, Kameni ise yedek soyundu.

Bu sezon tekrar Fenerbahçe'nin başına geçen Aykut Kocaman, sarı-lacivertli takımla son lig maçına 18 Mayıs 2013'teki Kardemir Karabükspor deplasmanında çıkmıştı.

- Seyircisiz maç

TFF 1. Lig play-off finalinde Eskişehirspor maçındaki olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası alan Göztepe, Süper Lig'deki ilk maçına taraftarından yoksun çıktı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, Göztepeli futbolcuları kamp yaptığı otelden stada kadar konvoyla uğurladı.

Yaklaşık 300 Fenerbahçe taraftarı müsabakayı kale arkası tribününden izledi.

- 14 yıl sonra Süper Lig

Süper Lig'de en son 2002-2003'te yer aldıktan sonra amatör kümeye gerileyen Göztepe, 14 yıl sonra Fenerbahçe maçıyla tekrar Süper Lig'e döndü.

Süper Lig'deki son maçında Fenerbahçe ile karşılaşan sarı-kırmızılı ekibin, 5 bin 187 gün sonra ilk rakibi Fenerbahçe oldu.

En son 2010-2011 sezonunda Bucaspor'la Süper Lig'de temsil edilen İzmir futbolunun Süper Lig hasreti de sona erdi.

- Göztepe'de büyük değişim

TFF 1. Lig'den Süper Lig'e çıkan Göztepe'nin geçen sezonki kadrosundan sadece Leo Scwechlen ve Adis Jahovic ilk 11'de oynadı.

Sarı-kırmızılı ekibin 8 yeni yabancısının yanı sıra Sabri Sarıoğlu da ilk 11'de şans buldu.

- Tamer Tuna tekrar teknik direktör

Teknik direktörlük kariyerine 2011-2012 sezonunda TFF 3. Lig temsilcisi Dardanelspor'da başladıktan sonra 2012-2013 sezonunda takımı 2. Lig'e taşıyan Tamer Tuna, 2013-2014'te 9 hafta takımın başında kaldı.

Görevinden ayrıldıktan sonra Gaziantepspor ile Sivasspor'da Sergen Yalçın'ın ve Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcılıklarını yapan 41 yaşındaki Tamer Tuna, bin 389 gün sonra tekrar teknik direktör olarak Göztepe'nin başında sahaya çıktı.


Aykut Kocaman: “Şuursuz oynadık, rastlantı ataklar yetmedi”

Göztepe ile 2-2 berabere kaldıkları maçın ardından konuşan Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçın sonlarına doğru şuursuz oynadıkları yorumunu yaparak, “Ceza sahalarına girişlerimiz rastlantı olarak kaldı. Bu da kazanmaya yetmedi” ifadelerini kullandı.

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasında Göztepe’ye konuk olan Fenerbahçe, karşılaşmadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, özellikle ilk 9 haftanın şampiyonluk yarışı için önemli olduğunu ifade etti. İlk 9 maçı kayıpsız geçmek istediklerini ancak Göztepe maçında puan kaybı yaşadıklarını anlatan Kocaman, “Harika bir golle başladık. Her şey istediğimiz gibi olacak diye düşünürken santrayla beraber kalemizde golü gördük. Maçın oyunu, stratejisi tamamen değişti. 10-15 dakikalık periyot bu sıkıntıyla geçti. Daha sonra biraz daha oyuna tutunmaya başladık. Topu hızlandıramadığımız için rakip kendi sahasına yerleşti. İkinci yarı ciddi bir fırsatla başladık. Göztepe’nin kalemize ilk geldiği pozisyonun gol olması dengeleri yine değiştirdi. Bizim bulduğumuz golden sonra şuuruz bir oyuna döndü. Bu da rakibin tamamen istediği oyuna dönmesini sağladı. Ceza sahalarına girişlerimiz rastlantı olarak kaldı. Bu da kazanmaya yetmedi” dedi.

Kaleci değişikliği düşünüp düşünmediğine yönelik soruya, “Bizim işimiz doğru zamanda doğru oyuncuları oynatmak. Bundan sonra da buna dikkat etmeye çalışacağız” diye yanıt veren Aykut Kocaman, “Aramıza katılacak arkadaşlar var. Skor yapabilen, yetenekli arkadaşlar bunlar. Sezon sonunda 70 gol olur mu, üzerine mi çıkar bilmiyorum ama basit gol yeme alışkanlığı sürerse gol atmaya yetiştiremezsiniz. Atmak kadar yememeyi başarmak gerekiyor” diye konuştu.

Kocaman, sezon sonu mutlu sona ulaşmak için her türlü çabayı gerçekleştirip şampiyon olacaklarını kaydetti.

#Fenerbahçe
#Futbol
#Göztepe
#Maç özeti
7 yıl önce