|

3 kişiyi öldürmekle suçlanan 2 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde evlerini soydukları 3 kişiyi öldüren, sonrasında aşırı harcama yapınca dikkat çekip yakalanan Orkan Ş. ve Bilal K., tutuklu yargılandıkları mahkemece ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Yeni Şafak
13:28 - 18/12/2018 Salı
Güncelleme: 13:48 - 18/12/2018 Salı
DHA
Olay yerine gelen ekipler incelemelerde bulunmuştu.
Olay yerine gelen ekipler incelemelerde bulunmuştu.

Olay, 2016 yılı Nisan ayında Sapanca ilçesi Fevziye Mahallesi'nde meydana geldi. Berber Orkan Ş. ve işsiz olan arkadaşı Bilal K., 4 Nisan tarihinde Hanlar Başak ve oğlu Çetin Başak'ı ve 24 Nisan'da ise Almanya'dan memleketine gelen Ali Sarı'yı evinin önünde öldürdü.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Cinayet Büro ekipleri iki olayla ilgili yaptıkları detaylı incelemede, öldürülen 3 kişinin evlerinin de soyulduğunu tespit etti.

Ekipler, ilçede TEM yolu gişelerindeki kameralardan 5 bin aracın geçişini inceledi. 3 bin 345 ayrı cep telefonu numarasını takibe alan ve 250 ayrı araç kiralama şirketiyle görüşen ekipler, kimlikleri tespit edilen 2 şüphelinin yakınında bulunan isimlerle de görüştü.

  • Olaydan sonraki günlerde elde ettikleri paralarla aşırı harcama yaptıkları dikkat çeken Orkan Ş. ve Bilal K. gözaltına alındı. 3 kişiyi öldürüp, 2 gasp ve 1 hırsızlık olayına karıştığı belirlenen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Orkan Şahin ve Bilal Kahraman hakkında karar verildi.

Davanın karar duruşmasında, '3 kişiyi tasarlayarak öldürmek' suçundan yargılanan 2 arkadaş, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Karar onanmak üzere Yargıtay'a gönderildi.


#Sakarya
#Sapanca
5 yıl önce