|

Sömürüde sınır tanımıyor

Faşist uygulamaları ile mültecileri hedef alan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, kentteki kaldırım taşlarını döşeyen işçileri mültecilerden seçtiği ortaya çıktı. Özcan, ucuza çalıştırdığı mülteci işçilere suyu 10 kat pahalı satmaya çalışıyor.

Şahin Şen
02:50 - 14/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 12:47 - 14/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Tanju Özcan
Tanju Özcan

"Bolu’da Suriyeli görmek istemiyoruz" diyen ve mültecilerin şehri terk etmesi için kentte yaşayan yabancı uyrukluların su faturası ve katı atık vergisine 10 kat zam yapacağını açıklayan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, kentteki kaldırım taşlarını döşeyen işçileri mültecilerden seçmesi dikkat çekti. 31 Mart yerel seçimlerinden önce açıkça mülteci ve özellikle de Suriyeli düşmanlığı yapan, aşevini kapatarak belediye tarafından mültecilere verilen ayni ve nakdi yardımı kesen Özcan’ın kendi evinde sigortasız mülteci çalıştırdığı da gündeme gelmişti.

BELEDİYEYE 5 DAKİKA MESAFEDE

Mülteci karşıtı söylemleriyle, ırkçı kafaları etrafında toplayan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın söylemleri ile icraatları arasındaki zıtlık bir kez daha ortaya çıktı. Provakatif söylemleri ile mültecilere karşı halkı kin ve düşmanlığa iten Tanju Özcan’ın kentteki bazı belediye işlerini mültecilerin çalıştığı taşeron firmalara verdiği ortaya çıktı. Bolu Belediyesine yürüme 5 dakika mesafede olan Karaçayır mahallesindeki kaldırımları yeniden döşeyen taşeron firmasının çalışanlarının çoğunluğunun Iraklı mülteciler olduğu vatandaşların dikkatini çekti. Kendi aralarında Arapça konuşan ve Arapça müzikler dinleyen işçilerin yoğun bir şekilde çalıştığı görüldü.

SÖZ BAŞKA İCRAAT BAŞKA

Mülteci düşmanlığının nedenini Bolu’da yaşayan vatandaşların mülteciler yüzünden iş bulamamasına bağlayan Özcan’ın, kaldırım düzenlemesini ihale ettiği taşeron firmanın işçi olarak mültecileri çalıştırması bu kadar da olmaz dedirtti. Daha önce de evinde sigortası mülteci çalıştırdığı ortaya çıkan Özcan’ın, söylemlerinin farklı icraatlarının farklı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bolu’da mülteci istemediğini ifade eden Özcan’ın belediyenin taşeron şirketlerinde mültecilerin çalıştırılmasına sessiz kalması dikkat çekti. Öte yandan aralarında Iraklı mültecilerin de bulunduğu işçilerin geçtiğimiz bir ay içinde Özcan’ın mültecilere kin ve nefret kustuğu günlerde de kent merkezindeki kaldırımları döşediği öğrenildi.

#CHP
#Bolu
#Tanju Özcan
#Mülteci
3 yıl önce