|

‘Seçimin en büyük kaybedeni CHP’

İbrahim Karagül, seçim sonuçlarının ardından yaptığı ilk analizde CHP ile Meral Akşener’in büyük kaybına dikkat çekerek “Seçimin en büyük kaybedeni CHP oldu. CHP'liler, HDP'ye barajı geçirttiler. Meral Akşener balonu efsane çıktı. Büyütüldüğü kadar baskın bir Meral Akşener karakteri olmadığını gördük.” dedi.

Yeni Şafak
23:24 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 23:41 - 24/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
İbrahim Karagül
İbrahim Karagül

Yeni Şafak Gazetesi ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, seçim sonuçlarının belli olmasının ardından canlı yayında yaptığı analizde CHP’nin ve Meral Akşener’in seçimlerde başarısız olmasını “Türkiye'nin yükseliş dönemini yaşıyoruz. Bu dönemi 24 Haziran'da durdurmaya çalıştılar. Çünkü bugüne kadar bütün senaryoları başarısız oldu. Bugün gördük ki bu senaryoları da başarısız oldu. Seçimin en büyük kaybedeni CHP oldu. CHP'liler, HDP'ye barajı geçirttiler. Meral Akşener balonu efsane çıktı. Büyütüldüğü kadar baskın bir Meral Akşener karakteri olmadığını gördük.” dedi.

İşte Karagül’ün canlı yayında yaptığı çarpıcı analiz…

BÜYÜN SENARYOLAR BAŞARISIZ OLDU

AK Parti 16 yıldır çok büyük mücadele veriyor. Yeni bir güçlü devlet için mücadele veriyor. Seçimler de bu mücadelenin bir parçası. Bence Türkiye kazandı. Türkiye'nin yükseliş dönemini yaşıyoruz. Bu dönemi 24 Haziran'da durdurmaya çalıştılar. Çünkü bugüne kadar bütün senaryoları başarısız oldu. Bugün gördük ki bu senaryoları da başarısız oldu.

SEÇİMİN EN BÜYÜK KAYBEDENİ CHP

Seçimin en büyük kaybedeni CHP. Muharrem İnce CHP'den daha fazla oy aldı. Bundan sonra Kılıçdaroğlu'nun CHP liderliği Muharrem İnce tarafından tartışılacak. CHP içinde bir hesaplaşma başlayacağını düşünüyorum.

Seçim kararı alındıktan hemen sonra ABD ve Avrupa medyası seferberlik çalışmasına girdi. Büyük bir umut aşıladılar, Erdoğan dönemi bitiyor, Türkiye yeni bir duruma geçecek diye adeta bir halüsinasyon gördüler ama milletimiz yerli, milli mücadeleye destek verdi. Oylarını Türkiye'den yana kullandılar.

Ortak tek projeleri vardı: Erdoğan'ı devirmek. Amerika, Avrupa, FETÖ, PKK'nın olduğu bir konsensus vardı. Türkiye buna çok büyük bir ders verdi. Bunu önce muhalefet partilerinin anlaması gerekiyor.

Muhalefet partileriyle Erdoğan'ın söylemleri arasında inanılmaz bir uçurum var. Çünkü 30 yıl önceki siyasi angajmanlarında kaldılar. Türkiye toplumunun 30 yıl önceki haline göre söylem üretmeye çalışıyorlar.

Bu seçim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söyleminin bir kere daha toplum tarafından kabul edildiğini ve Türkiye toplumunun buna onay verdiğini gösterdi.

AKŞENER BALONU EFSANE ÇIKTI

CHP'liler, HDP'ye barajı geçirttiler. CHP'nin bazı oyları HDP'ye kaydı. CHP eridi, oy kaybetti. Seçim öncesi CHP'den HDP'ye oy kayacağını bekliyorduk ama bu boyutta beklemiyordum. HDP'nin yüzde 6-7'lerde kalacağını düşünüyordum. Meral Akşener balonu efsane çıktı. Büyütüldüğü kadar baskın bir Meral Akşener karakteri olmadığını gördük.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bütün dünyaya karşı bir zafer kazandı. Almanya'ya karşı, Avrupa'ya karşı. Terör örgütlerine karşı. Türkiye, Erdoğan'ın öncülüğünde yürümeye bir kez daha karar verdi. 16 yıldır devam eden büyük dönüşümün son safhasına geçildi. Türkiye'de sistem değişti. Bu değişim Türkiye'yi yeniden inşa ediyor, çok daha büyük bir devlete dönüşüyor. Yarın sabahtan itibaren bu büyük mücadelenin son safhasına geçeceğiz. Artık bu zamana kadar Türkiye'yi durduramayanların, bu saatten sonra da durdurması mümkün değil.



#İbrahim Karagül
#TVNET
6 yıl önce