Yüzde 74 indirim 2 yıl ödemesiz 18 yıl vade: Deprem konutları için son tarih açıklandı

Seda Ekinci
11:08, 04/11/2026, ÇarşambaG: Güncelleme: 11:08, 04/11/2026, Çarşamba
Yeni Şafak
Yüzde 74 indirim 2 yıl ödemesiz 18 yıl vade: Deprem konutları için son tarih açıklandı
Deprem konutlarında yüzde 74 indirim fırsatı

Deprem bölgesinde konut ve iş yeri sahibi olan vatandaşların ödeme yükünü hafifletecek uygulamanın ayrıntıları belli oldu. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, peşin ödeme indiriminin yanı sıra taksitli ödeme seçeneğinde 2 yıl ödemesiz ve 18 yıl vadeli imkan sağlandığını duyurdu. 31 Aralık 2026'ya kadar geçerli uygulamada peşin ödeme yapanlara konutlarda yüzde 74, iş yerlerinde ise yüzde 48 indirim yapılacak.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki afet konutları ve iş yerleri için hak sahiplerine ödeme kolaylıkları sağlandığını belirterek,
peşin ödemelerde konutlar için yüzde 74, iş yerleri için yüzde 48 indirim uygulanacağını bildirdi.

Çiftçi, sosyal medya hesabından, deprem bölgesindeki kalıcı konutlara ilişkin açıklamada bulundu.

Bir ailenin yuvasında huzurla yaşaması, bir esnafın alın teriyle kazancını sürdürmesi ve geleceğe güvenle bakabilmesinin her şeyden kıymetli olduğunu vurgulayan Çiftçi, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde, afet konutları ve iş yerleri için hak sahibi vatandaşlara önemli ödeme kolaylıkları sağlandığının altını çizdi.

Bakan Çiftçi, şöyle devam etti:

"Borçlandırma süreci kapsamında hak sahibi vatandaşlarımıza muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla, peşin ödemelerde 31 Aralık 2026 tarihine kadar geçerli, konutlarda yüzde 74, iş yerlerinde yüzde 48 indirim uygulanıyor. Taksitli ödemelerde ise vatandaşlarımıza konut teslim tarihinden itibaren 2 yıl ödemesiz 18 yıl vadeli ödeme imkanı sunuluyor. Bizim devlet anlayışımızda vatandaşımızın derdiyle dertlenmek, yükünü hafifletmek ve ihtiyaç duyduğu her an yanında olmak esastır. İçişleri Bakanlığımız ve AFAD Başkanlığımız olarak milletimizin huzuru, güvenliği ve refahı için çalışmaya devam edeceğiz. Sağlanan bu kolaylıkların tüm hak sahibi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum."


Saatte 23 günde 550 konut: Türkiye’nin yeniden inşa çalışmaları Rusya gündeminde
Dünya
Saatte 23 günde 550 konut: Türkiye’nin yeniden inşa çalışmaları Rusya gündeminde
Binlerce konutun teslim edildiği kentte kiralar 10 bin TL’den başlıyor
Gündem
Binlerce konutun teslim edildiği kentte kiralar 10 bin TL’den başlıyor
2 yıl ödemesiz 18 yıl faizsiz ve sabit taksitli! Bakan Kurum muhalefete bile dert olan dev projenin detaylarını duyurdu
Gündem
2 yıl ödemesiz 18 yıl faizsiz ve sabit taksitli! Bakan Kurum muhalefete bile dert olan dev projenin detaylarını duyurdu

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026