|

Dünyanın en güzel kütüphanesinden biri seçildi

ABD’nin ünlü kültür ve teknoloji dergisi Wired, dünyanın en güzel 10 kütüphanesini sıraladı. Beyazıt Kütüphanesi 4’üncü sırada yer alarak İngiltere, Kanada, Norveç gibi ülkeleri geride bıraktı.

Yeni Şafak
10:31 - 14/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 10:45 - 14/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Beyazıt Devlet Kütüphanesi
Beyazıt Devlet Kütüphanesi

ABD'nin ünlü kültür ve teknoloji dergisi Wired tarafından hazırlanan "Dünyanın en güzel 10 kütüphanesi" listesi büyük ilgi gördü. Derginin sitesinde de yayınlanan ve birçok dünya basını tarafından kullanılan listede, İstanbul'daki Beyazıt Kütüphanesi de yer aldı.

Tarihi dokusu ve içindeki eserleriyle Türkiye'nin en önemli kütüphanelerinden biri olan Beyazıt Kütüphanesi listenin dördüncü sırasında yer buldu. Sürekli artış gösteren bir arşive sahip olan ve şuan 812 bin 858 kitabın yer aldığı tarihi kütüphane İngiltere, Kanada, Norveç gibi ülkeleri geride bıraktı.

Beyazıt Kütüphanesi binası, 1506 yılında inşa edilmiş ve mutfak olarak hizmet verdikten sonra 19. yüzyılın sonlarında devlet kütüphanesine dönüştürüldü. Türkiye'nin ilk devlet kütüphanesi olan binanın projelendirme çalışmaları 2006'da başlarken inşaatı 2017 yılında tamamlandı. Kütüphane, 50. yılındaki Birleşik Krallık Mimarlar Enstitüsü'nün (RIBA) 2018 Uluslararası Mimarlık Ödülleri'nde elemeleri geçen projeler arasına girdi.

#Kütüphaneler
#Beyazıt Kütüphanesi
#Dünyanın en güzel 10 kütüphanesi
5 yıl önce