Erzincan’da yerleşim alanlarına inen ayılar vatandaşları tedirgin ediyor

08:55, 01/10/2025, Çarşamba
IHA
Erzincan’da yerleşim alanlarına inen ayılar vatandaşları tedirgin ediyor
Ayıların haricinde domuzlar ve diğer yaban hayvanları da sık sık yerleşim yerlerinde görülmeye başlandı.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde son günlerde yaban hayvanlarının ilçe merkezi ve köylerde görülmeye başlaması, ilçe halkı ve köy sakinlerinde tedirginliğe yol açtı. Özellikle akşam saatlerinde dışarı çıkmaya çekinen vatandaşlar, bu durumun giderek tehlikeli bir hal aldığını belirtti. Anne ve iki yavru ayı sokaklarda dolaşırken köyün güvenlik kamerasına yansıdı.

Havaların soğuması ile birlikte, yaz aylarında memleketlerine gelen gurbetçilerin dönmesi ve köylerin boşalması, yaban hayvanlarının yiyecek arayışını daha da artırdı. Bu yıl yaban meyvelerinin az olması ve mevsimsel etkiler nedeniyle doğal besin kaynaklarının yetersiz kalması, hayvanların yerleşim yerlerine inmesine neden oluyor. Sadece ayılar değil, çakal popülasyonundaki artış da dikkat çekiyor. Son zamanlarda yollarda sıkça görülen çakallar artık insanlardan korkmuyor ve kaçmıyor. Benzer şekilde, domuzlar ve diğer yaban hayvanları da sık sık yerleşim yerlerinde görülmeye başlandı.



Uludağ’da ayılar tatilcilerin barakalarına girdi: Talan etti
Hayat
Uludağ’da ayılar tatilcilerin barakalarına girdi: Talan etti


VATANDAŞ KAÇARAK UZAKLAŞTI

Geçtiğimiz günlerde, Naip Mahallesi’nde yaşayan vatandaş Alaattin Eyüpoğlu’nun bahçesine bir anne ayı ve yavrusu girdi. Eyüpoğlu ile karşı karşıya gelen ayılar daha sonra geldikleri istikametten kaçarak uzaklaştı. Yaşanan bu olay sonrası, Eyüpoğlu durumu ilçe yöneticilerine bildirdi.


ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DE RİSK ALTINDA

Öte yandan, Kemaliye’de üniversitenin açılmasıyla birlikte ilçe merkezindeki insan hareketliliği de arttı. Bu durum, hem yayalar hem de taşıtlar açısından risk oluşturuyor. Özellikle okul çevrelerinde ya da yol üzerinde karşılaşılabilecek yaban hayvanları ciddi bir tehlike arz ediyor.


ELEKTRİK DİREĞİNE ÇIKIP KURTULAN VAR

Vatandaşlar, yetkililerin bu konuda nasıl bir yol izleyeceğini ve artan yaban hayvanı popülasyonunun nasıl kontrol altına alınacağını merak ediyor. Yaban hayvanlarının ilçe merkezi ve köylerden nasıl uzak tutulacağı konusunda etkili önlemler bekleniyor.

Köy sokaklarında gece saatlerinde dolaşan ayılar güvenlik kamerasına yansırken vatandaşlardan Ünal Yaman ayılarla karşı karşıya geldiği anı şöyle anlattı:


"Emekli olduktan sonra Kemaliye’ye memleketime döndüm. Apçağa köyünden ilçe merkezine giderken yolda ayılarla karşı karşıya kaldım. Korktum elektrik direğine çıktım. Taksi gelip beni aldı."


 Uludağ'da ayı girdiği barakayı talan etti
Gündem
Uludağ'da ayı girdiği barakayı talan etti

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026