|

Ankara, İstanbul, Sakarya iftar vakti! 27 Mayıs namaz vakitleri

Ankara, İstanbul, Sakarya iftar vakitlerini sizler için hazırladık. Vatandaşlar 27 Mayıs Cumartesi akşamı ilk iftarın saat kaçta açılacağını merak ediyor. Diyanet ise yayınladığı imsakiye ile illerin iftar vakitlerini açıkladı. İşte Ankara, İstanbul, Sakarya iftar vakitleri...

Yeni Şafak
15:57 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:00 - 27/05/2017 Cumartesi
Diğer
Ankara, İstanbul ve Sakarya iftar vakti
Ankara, İstanbul ve Sakarya iftar vakti

Ankara, İstanbul, Sakarya iftar vakitleri haberimizde. Ankara’da, İstanbul’da, Sakarya’da bu akşam iftarın saat kaçta açılacağı merak ediliyor. Hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte ilk sahura kalkan vatandaşlar, bu akşam 2017 yılının ilk iftarını açacaklar. Peki bu akşam iftar saat kaçta açılacak? İftara ne kadar süre kaldı? İşte Ankara, İstanbul, Sakarya iftar vakitleri ve sahur saati…

Ankara imsakiyesi

İstanbul imsakiyesi

Sakarya imsakiyesi

Sakarya’da ulaşıma Ramazan düzenlemesi
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, Ramazan ayı boyunca bazı belediye otobüsü hatlarında ilave seferler düzenleneceğini açıkladı.Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın ulaşımlarını daha rahat sağlayabilmeleri için bazı hatlarımızda ilave seferler düzenliyoruz. Hemşerilerimiz ilave edilen seferlere
adresinden ve
adresinden ulaşım sağlayabilirler” dedi.

Pistil, “Toplu taşımada oluşan talepler doğrultusunda anlık çözüm önerileri geliştiriyoruz. Zaman zaman ilave seferleri de devreye alıyoruz. Ramazan ayında da ilave seferlere gereklilik duyduk. Bu kapsamda 2 - 3 - 4 - 5 - 9/A - 21/A - 21/B - 22/A - 22/B - 23 ve 24 numaralı belediye otobüslerinde son sefer hareket saatlerine ilave ek seferler düzenlenecek. İnşallah vatandaşlarımız ulaşımlarını rahat bir şekilde sağlayacaklar” diye konuştu.


Ramazan Altındağ’da bir başka güzel

Ankara’nın en gözde tarihi, kültürel ve turistik mekanı olan Hamamönü, 11 ayın sultanı Ramazan’ı kucaklamak için gün sayıyor. Altındağ Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri için Hamamönü’nde yaptığı hazırlıklar tamamlanmak üzere. Hamamönü’ne kurulacak stantlar da şimdiden dört gözle bekleniyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında Ankaralıların vazgeçemeyeceği yerlerin başında Hamamönü geliyor. Hamamönü, hem iftar öncesi, hem iftarda hem de iftar sonrasında Ankara içinden ve Ankara dışından binlerce misafir ağırlayacak. Bölgedeki işletmeciler, Hamamönü’ndeki iftar programları için rezervasyonların çoktan yapıldığını söylüyor. Binlerce vatandaşın iftar saatlerinde bölgeyi hınca hınç doldurması bekleniyor. Ramazan’ın dokusuna uygun birbirinden farklı aktivitelerle Ankaralıları ağırlayacak olan Hamamönü’nden Tasavvuf Müziği, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği ezgileri de yükselecek. Sema gösterisinin büyüsüne Hamamönü’nde kapılacak olan vatandaşlar, şiir ve ney dinletileriyle huzura doğru yolculuğa çıkacak. Ramazan etkinlikleri sadece Hamamönü ile sınırlı kalmayacak.


120 stant açılacak

Altındağ Belediyesi tarafından her yıl Ramazan Ayı’nda Hamamönü’ne kurulan stantlar yine büyük ilgi göreceğe benziyor. Tam 120 stant Ramazan ayında alışveriş yapmak isteyenlerin ilk durağı olacak. Hamamönü stantlarında el emeği göz nuru ürünlerin satışı konusunda hassasiyet gösteriliyor. Farklı sanat dallarını icra eden ustaların yer alacağı stantlar, Hamamönü’ne gelenleri nostaljik bir gezintiye çıkaracak.

Bununla birlikte Aydınlıkevler Semt Çarşısı da Ramazan’da etkinlik yapılacak duraklar arasında. Her gün 12:00-24:00 saatleri arasında açık olacak semt çarşısında vatandaşlar hem iftar yapabilecek hem de canlı müzik dinleyebilecek.


Eyüp Sultan’da ilk teravih havadan görüntülendi

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilk teravih namazı tüm yurtta olduğu gibi İstanbul’da eda edildi. Eyüp Sultan Camii’nin Ramazan’ın ilk teravih namazı ise havadan görüntülendi.Onbir ayın sultanı Ramazan ayının gelişi ile birlikte tüm yurtta ilk teravih namazı kılındı. İstanbul Eyüp Sultan’a akın eden yüzlerce kişi yatsı namazı ardından teravih namazını eda etti. 7’den 70’e birçok vatandaş camii avlusunu doldurdu. Teravih namazı sırasında drone ile havadan ise kartpostallık görüntüler çekildi. Eyüp Sultan Camii’nin iki minaresi arasına asılan “Oruç Bedenin Zekatıdır” mahyası asıldığı görüldü.


#İstanbul iftar vakti
#Ankara iftar vakti
#Sakarya iftar vakti
7 yıl önce