|

Instagram’da canlı yayın nasıl yapılır? Videolu anlatım

Instagram’da canlı yayın nasıl yapılır sorusunun cevabı belli oldu. Kısa süre önce kullanıma açılan ancak Türkiye’de aktif olmayan canlı yayın özelliği artık Türkiye’de de kullanıma açıldı. Kullanıcılar “Hikayeler” kısmı ile birlikte artık canlı yayınlar da gerçekleştirebilecek. Peki Instagram’da canlı yayın nasıl yapılır?

Yeni Şafak
09:39 - 25/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:40 - 25/01/2017 Çarşamba
Diğer
Instagram'da canlı yayın nasıl yapılır?
Instagram'da canlı yayın nasıl yapılır?
Instagram'da canlı yayın

nasıl yapılır? Türkiye'de canlı yayın özelliğinin aktif edilmesiyle birlikte kullanıcılar artık Instagram üzerinden de canlı yayın yapabilecek. Facebook ve Periscope gibi uygulamalarda bulunan canlı yayın özelliği artık Instagram'a da geldi. Peki dün resmi olarak Türkiye'de uygulamaya konulan canlı yayın özelliği nasıl yapılır? Instagram'da canlı yayın nasıl yapılıyor?



Instagram'da canlı yayın özelliği kullanımına “Hikayeler" sekmesinden ulaşabilirsiniz. Yeni özellik, aynı Stories'te video yayınlar gibi, kullanıcının video kayıt yapmasına imkan tanıyor ancak yayın canlı yapılıyor. Videonun üzerinde küçük bir "Live/Canlı" ifadesi yer alıyor. Bu ikon ile Instagram'da canlı yayın yapabilirsiniz.





Fotoğrafta görüldüğü gibi Live/Canlı ikonu görülüyorsa sizler de canlı yayın yapabilirsiniz.



Aşağıdaki video üzerinden de Instagram'da canlı yayın nasıl yapılır sorusunun cevabını bulabilirsiniz.





Live/Canlı ikonu sizin hesabınıza görülmüyorsa endişeye kapılmayın. Instagram'da canlı yayın özelliği zamanla yayılacak. Eğer hesabınıza gözükmüyorsa bir müddet beklemeniz gerekmektedir.



Instagram'da canlı yayın özelliği ise 1 saat olarak belirlendi.




Instagram ayrıca, Direct Mesaj üzerinden silinebilen fotoğrafları da hayata geçirdi. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, onları takip eden diğer kullanıcılara dilediği zaman silinebilen fotoğraflar gönderebilecek.





#Instagram
#Instagram'da canlı yayın
#Canlı yayın nasıl yapılır
7 yıl önce