|

KYK burs/öğrenim kredisi ücretleri ne kadar? 2017 KYK burs kredi ücretleri ve borç sorgulama

KYK burs/öğrenim kredisi ücretlerinin 2017 yılında ne kadar olduğunu haberimizden öğrenebilirsiniz. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) borcu sorgulaması yapmak ve ücretler hakkındaki detayları görmek için sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:28 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:42 - 16/10/2017 Pazartesi
Diğer
​KYK burs/öğrenim kredisi ücretleri ne kadar? 2017 KYK burs kredi ücretleri ve borç sorgulama
​KYK burs/öğrenim kredisi ücretleri ne kadar? 2017 KYK burs kredi ücretleri ve borç sorgulama

KYK burs ve öğrenim kredisi ücretleri ne kadar oldu? Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve öğrenim kredisi başvuruları bugün başladı. 2017 KYK burs/kredi ücretlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. E-Devlet üzerinden yapılabilen Burs başvurularının yanı sıra, KYK borç durumunu da sorgulayabileceğiniz sayfaları haberimizden bulabilirsiniz.

2017 KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016'da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL'ye çıkmıştı. 2017'de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL'den 450 TL'ye yükseldi.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır. Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler, (Şehit çocuğu/şehit bekar ise bekar kardeşi , gazi çocuğu/gazi bekar ise kendisi, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.),

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),

Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

#KYK
#Burs
#Kredi
#Öğrenim kredisi
#burs ücretleri
#kredi ücretleri
7 yıl önce