|

Açılışı Theo Bos yaptı

Dün 135 kilometrelik Alanya-Alanya etabıyla başlayan 48. Cumhurbaşkanlığı Bisitlet Turu'nda ilk etabı Rabobas takımının Hollandalı sporcusu Bos kazandı

Ergün Köknar
00:00 - 23/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:47 - 23/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Açılışı Theo Bos yaptı
Açılışı Theo Bos yaptı

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ilk etabını, Rabobak takımının Hollandalı sporcusu Theo Bos kazandı. 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Alanya-Alanya etabı ile başladı. 25 takımdan 200 sporcunun mücadele ettiği 135 kilometrelik etabın birinciliğini Rabobak takımının Hollandalı sporcusu Theo Bos, 3 saat 5 dakika 55 saniyelik derece ile elde etti. Etabın ikincisi aynı zaman ve tekerlek farkıyla GrenEdge Takımından Harley Matthew Goss, üçüncüsü ise Team Type 1'den Daniele Collı oldu. Bos, bugün Alanya-Antalya etabında Turkuaz Mayoyu giyecek. Etabın sprint birinciliğini ise Andalucia takımından Javier Abeja Ramırez elde ederek 5 puan kazandı. Argos Shimano'dan Albert Tımmer 2., Salcano Arnavutköy'den Gabor Kasa 3. oldu. Türkiye Güzellikleri priminin sahibi ise Lotto Belisol takımından Frederigue Robert oldu. İkinciliğini Katusha'dan Maxıw Belkov, üçüncülüğünü ise Argos Shimano'dan Albert Tımmer elde etti. Bitime 2 kilometre kala meydana gelen kazada, 20 sporcu düştü. Sporcular daha sonra yarışa devam etti. Turda bugün 153 km'lik Alanya-Antalya etabı koşulacak.


Bisikletçilere Alanya muzu ikram edildi

Dereceye giren sporculara ödüllerini Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu verdi. Sporculara, Alanya'nın yöresel meyvesi muz da ikram edildi.



12 yıl önce