Allegri'den "sahayı düşünmeliyiz" mesajı

17:35, 21/01/2023, Cumartesi
AA
Allegri'den "sahayı düşünmeliyiz" mesajı
Massimiliano Allegri, Mayıs 2021'den bu yana Juventus'un başında görev yapıyor.

Serie A'da Juventus'un teknik direktörü Massimiliano Allegri, adı mali yolsuzluk soruşturmasında geçen kulübün aldığı 15 puan silme cezası karşısında takım olarak sahaya odaklanmaları gerektiğini söyledi. Allegri'nin açıklamalarına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

İtalya'da 15 puan silme cezası verilen Juventus'ta Teknik Direktör Allegri basın toplantısında soruları yanıtladı.


"Üzerimize düşeni yapmalıyız"

Allegri, kulübün mali yolsuzluk soruşturmasına karışması sebebiyle dün İtalya Futbol Federasyonundan (FIGC) aldığı 15 maçlık puan silme cezasına değinerek, "Dünkü 15 puanlık cezanın ardından hepimiz birbirimize daha da birlik olmalıyız ve düşük bir profille çalışmalarımızı sürdürmeli ve sadece sahayı düşünmeliyiz. Mevcut puan durumuna göre 22 puanımız var. Puanlar almalıyız ve her seferinde adım adım maçlarımızı kazanmaya çalışmaya devam etmeliyiz. Ligde önümüzde 60 puan var. Yasal süreç kulübü ilgilendiriyor. Yeni puan durumunu göz önünde bulundurduğumuzda, önümüzdeki bütün maçlardan en iyi sonucu almalıyız. Biz üzerimize düşeni yapmalıyız. Esas sonucu 2 ay sonra göreceğiz ve o zaman pişmanlık duymamalıyız" diye konuştu.


Deneyimli teknik adam, gün içinde kulüp başkanı Gianluca Ferrero ile bu konu hakkında bir görüşme yapacaklarının bilgisini verirken Atalanta maçı konusunda, "Yarınki maç önemli, sezonun ilk yarısını en iyi şekilde kapatmalıyız" ifadelerini kullandı. Allegri, Atalanta'nın çok iyi oynayan bir takım olduğunu ve fizik açıdan son derece iyi bir durumda bulunduğunu dile getirirken, bu maçta taraftarlarına ihtiyaç duyduklarını söyledi.


Kulüpten açıklama

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada ise FIGC’in verdiği 15 puan silme cezasına dair gerekçeli kararın duyurulmasının ardından itiraz edileceği bildirildi. Öte yandan, kulüp avukatlarının bu cezayı adil bulmadığı da basına yansıdı.

Juventus'a verilen 15 puan silme cezası sonrasında kulübün 22 puanla 10. sıraya gerilemesi bekleniyor.


Juventus’un başını ağrıtan "Prisma" soruşturması

Torino Cumhuriyet Başsavcılığı'nın mayıs 2021'de başlattığı ve Juventus'un 2019-2020 ve 2020-2021 dönemi mali hesaplarının incelendiği "Prisma" isimli soruşturma çerçevesinde, kasım 2021'de ve mart 2022'de kulübün Torino, Milano ve Roma kentlerindeki ofislerinde aramalar da yapılmıştı. Siyah-beyazlı kulüpte söz konusu dönemde yer alan yöneticiler ile futbolcular Paulo Dybala, Alex Sandro ve Federico Bernardeschi de savcılık tarafından soruşturma çerçevesinde bilgilerine başvurulmak üzere ifadeye çağrılmıştı.


Soruşturmayı yürüten savcıların, kulübün 2019-2021 dönemi mali hesaplarında özellikle futbolcu transferleri ve maaşlarında, haksız kazanç, eksik ya da yanlış beyan gibi mali usulsüzlükler tespit ettiği belirtilmişti.

Başsavcılığın soruşturmasını geçen ekim ayında tamamlamasına ek olarak, bu sürece dair tespit edilen eksikliklerin, kulüp yönetimini istifaya götürdüğü, Andrea Agnelli ve yönetiminin kulübün çıkarlarını korumak için istifa kararı aldığı basına yansımıştı.


Juventus Başkan Agnelli, Başkan Yardımcısı Pavel Nedved, İcra Kurulu Başkanı Maurizio Arrivabene başta olmak üzere bütün yönetim kurulu 28 Kasım'da istifa etmişti. Exor Holding, Agnelli'den boşalan kulüp başkanlığına muhasebeci Gianluca Ferrero'yu getirmişti. UEFA da 1 Aralık 2020'de olası finansal fair-play ve kulüp lisans kurallarının ihlali gerekçeleriyle İtalya ekibi Juventus hakkında soruşturma başlatmıştı. Torino Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturmasının derinleşmesi sebebiyle İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) da sportif açıdan daha önce kapattığı haksız sermaye kazancı ve transfer değerlerini farklı göstermeye yönelik soruşturmasını, Juventus ve 8 kulüp için 22 Aralık 2020'de yeniden başlatmıştı.


FIGC Spor Hakimi, soruşturma sonucunda 20 Ocak'ta 8 kulübü aklarken, Juventus'a 15 puan silme cezası verdi. Halihazırda Tottenham Hotspur’da görev yapan Eski Juventus Sportif Direktörü Fabio Paratici 30 ay, Andrea Agnelli 24 ay, Maurizio Arrivabene 24 ay, Pavel Nedved 8 ay hak mahrumiyeti cezası almıştı.



Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026